Сестрата на естрадната легенда Мария Нейкова се намира в много

...
Сестрата на естрадната легенда Мария Нейкова се намира в много
Коментари Харесай

Сестрата на легендата Мария Нейкова гасне в старчески дом

Сестрата на естрадната легенда Мария Нейкова се намира в доста мъчно състояние, сигнализират нейни съседи, разбра HotArena.

Преди няколко месеца писателката Величка Настрадинова е била настанена в старешки дом в Пловдив , тъй като се влошила здравословно и имала потребност от непознати грижи.

Тя обаче не може да си разреши да заплаща високата месечна такса, която възлиза на 900 лв.. Затова нейни познати и доброволци се наели да събират дарения от уста на уста и посредством Facebook, с цел да изплащат непостижимата сума. До частния старешки дом тя била откарана с кола за спешна помощ, защото имала начална форма на деменция и други старешки болежки. 

83-годишната писателка все още се усеща добре и била удовлетворена от отношението на личния състав в дома, само че не се знае до по кое време може да остане. Организаторите на акцията в нейна помощ даже пуснали петиция за разпределяне на пенсия за заслуги на Величка, само че досега нямат отговор. 

Сестрата на Мария Нейкова е създател на десетки исторически и фентъзи романи и други книги. Заради тежкото й финансово и здравословно положение наскоро нейни сътрудници се пробвали да я настанят в Дома за ветерани на културата в София, само че не съумели. Попречил им фактът, че тя има етаж от къща и срутен парцел в обезлюдено родопско село. Това била повода и да й откажат и еднократна финансова помощ.

Величка няма родственици и разчита единствено на близки и познати. Единствената й сестра Мария Нейкова си отиде в съня си на 57 години през 2002 . Около кончината й до ден сегашен витаят загадки. Лекарката, подписала смуртния й акт, твърди, че повода за гибелта й е неразбираема. Близките отхвърлят аутопсия, а сестра й счита, че Мария по този начин и не могла да преодолее гибелта на брачна половинка си и Паша Христова в злополуката през 1971 година, написа Ретро. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР