Сесия на общинския съвет в Кубрат предизвика скандал, още преди

...
Сесия на общинския съвет в Кубрат предизвика скандал, още преди
Коментари Харесай

Общинският съвет в Кубрат гласува такса смет на морето

Сесия на общинския съвет в Кубрат провокира скандал, още преди започването й. Последното за тази година съвещание на локалния парламент е планувано да се организира на 20 декември, петък в четиризвезден хотел в Бургас. Според  оповестения към този момент дневен ред на него ще се разисква и размерът на таксата боклук за 2020 година.
Групата общински съветници, определени с листата на Земеделския национален съюз, която в Лудогорието се възприема като поддържана от регионалния шеф Гюнай Хюсмен обаче възразява против изнесените сесии, станали процедура за доста локални управи в страната. Според тях съвещанията на брега на морето са  разсипничество на държавни средства.

В нарочна декларация до ръководителя на локалния парламент опозиционната група  упорства сесията да се организира в Кубрат. Ако плануваното пътешестване до морето не се анулира, съветниците от ЗНС няма да се възползват от  безплатните нощувка и вечеря, а ще платят разноските за тях от джоба си. Средствата, планувани за тяхното присъединяване в сесията те ще дарят на възпитаници с изявени способности от общината, декларират недоволните.

Определянето на такса боклук в локалния парламент е щекотлива тематика за локалните хора. Миналото лято градът и близките села бяха застрашени от екокатастрофа, защото  сметосъбиращата компания отхвърли да извозва боклука през август, поради забавени заплащания от страна на кметството. Наложи се регионалният шеф Гюнай Хюсмен да предложи спешен проект, съгласно който компания, наета да чисти прилежащия Исперих, пое краткотрайно грижата за  непорочност на Кубрат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР