Сещаш ли се как ония породи пинчери, чихуахуа, пуделчета и

...
Сещаш ли се как ония породи пинчери, чихуахуа, пуделчета и
Коментари Харесай

Малки нервни кученца

Сещаш ли се по какъв начин ония породи пинчери, чихуахуа, пуделчета и болонки, когато около тях мине огромно куче, се скъсват от лай и отвращение. Целите се разтреперват. Щото са мънички даже в мозъците си, не съумяват да надскочат природата си и да осъзнаят, че са не по-малко скъпи от всяко едно кане корзо, дого аржентино или каракачанка. Ако бяха малко по-мъдри, щяха да са наясно, че е значима душата, а не размерът.

Но тъй като не съумяват да се освободят от мисълта за своята маловажност, кученцата почват да си строят монументи на велики прародители, прапрапрадядо им бил вълк единак, който държал в боязън цялата гора, изтипосват го на монумента и даже вършат очите му светещи и една китайска джаджа му инсталират откъм гърба, та вечер почва да вие по пълнолуние. Събират се тогава кученцата начело и почват да се гордеят със славното си минало.

- Тук към този момент прекали. Хората имат право да се гордеят, когато някой някъде заприказва за България. Па било то и за Стоичков.

- Стоичков рита топка, т`ва е. Нищо повече. Какво е направил за България, като я е популяризирал? Къде е поантата в това някой да приказва за теб? Успехът на Стефка Костадинова, Стоичков, Гришо си е персонално тяхна заслуга. Какво общо имат с теб, като се изключи че говорите еднакъв език?

- За България би трябвало да се приказва. Защото ние не сме дребни. Защото сме незаслужено недооценени и историята ни е сменена. Гърците крадат историята на нашите прародители, които назовават траки. Децата ни би трябвало да порастват с мисълта, че са пълноценни и не по-малко умни от шведи, французи, англичани.

- Мислиш, че децата на тези, които изброи, порастват с мисълта, че са повече от другите ли?

- Те са по-богати, те са завоеватели, на техните езици се основават повече филми, повече просвета, ние сме неглижирани. Затова децата ни бягат нататък, с цел да се потвърждават в тяхната „ действителна “ среда. Нашата среда е станала второ качество, тук няма добра конкуренция и не престават да ни циганизират.

- Всичко е самостоятелно. Ако ти персонално възпиташ децата си да имат обикновено самочувствие, да бъдат мислещи, да бъдат създатели, никой няма да може да им вмени комплекс за непълноценност. Така че медийният шовинизъм ми е изцяло непотребен. И всеки един пòказен шовинизъм ми е противоположен. Смешно е какви мнения се появяват, откакто Димитър Маринов излиза на Оскарите с българското знаме на сцената. Ама нали, евреин бил. Ама нали ние спасихме евреите? Сега той ни се отблагодарява. Ще припадна. А в случай че беше ром с българското знаме там начело, щяхте ли да се гордеете? Един подобен леко мургав, със златен зъб, добър артист получава премия и носи българското знаме – ще се срамувате ли? Цялата тази режисура с гордостта е съчинена, тъпа, служи за отдушник на политиците, изпускат през него насъбраното неодобрение, пренасочват силата, в реалност не дава нищо на никого. Само демонстрира какви дребни нервни кученца живеят в България.

- И ти не си от тях?

- Не, не съм. Моите деца не танцуват хоро на Йордановден по потури в басейна на детската градина. Защото знаят кой е Христос, къде е река Йордан, кой е Йоан Кръстител, тъй като като се изключи че са кръстени, са и причастени. Обяснил съм им смисъла на думите и на празниците.

- Безродник. Соросоид. Джендър.

- Не, не позна. Знам рода си. Унгарският търгаш не ми е плащал заплата. Против ИК и НСД съм. Обаче в този момент разбирам, че дребните нервни кученца сте дребни и по разум и не можете да разберете нещо, което е по-голямо от мозъка ви. Не разполагате с взор, който да обхване огромната картина. Умът ви стига до потурите. И като навличате децата си с тях, спасявате ли ги? После си отивате у дома и ги оставяте да зяпат през целия ден канала с перхидролените силиконки, за отмора японски анимации от най-дървените, дето са искрено оръжие. Ама да погледат децата, какво толкоз! Вие нали си изпълнихте " патриотичния дълг ", облякохте ги в носии и ги научихте на " мъжко хоро ". Пуснете си в този момент и вие церемонията по разпределяне на Оскарите още веднъж, сипете си отново една ракия и се отдайте на гъдела. Ето го! Българското знаме посред Холивуд! Това ужасно успокоява вашата раздразнителност. И си спомняте още веднъж за своя прапрапрадядо, вълка, от който девет каази треперели... Голям пехливанин бил! Ех, че хубаво!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР