Сесар Дуарте, избягалият бивш губернатор на мексиканския щат Чихуахуа, е

...
Сесар Дуарте, избягалият бивш губернатор на мексиканския щат Чихуахуа, е
Коментари Харесай

Арестуваха в САЩ бягащ 3 години от мексиканското правосъдие бивш губернатор

Сесар Дуарте, избягалият някогашен губернатор на мексиканския щат Чихуахуа, е задържан в Съединени американски щати по обвинявания в корупция, заяви държавната прокуратура на Мексико.
" Сесар Дуарте е бил хванат в Маями, Флорида, за екстрадиция ", гласи формалното известие, съобщи БГНЕС.
Арестът се случва, до момента в който президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор е на публично посещаване в Съединените щати.
57-годишният Дуарте, губернатор на северния щат Чихуахуа в интервала 2010 - 2016 година, е търсен в Мексико тъй като се допуска, че е отклонил към 52 милиона $ обществени средства.
Прокурорите обявиха, че Дуарте, който е изправен пред най-малко осем държавни и федерални обвинявания, е задържан в Маями от американските служби. Той беше изтъкнат член на Институционалната революционна партия на някогашния мексикански президент Енрике Пеня Нието.
Очаква се някогашният губернатор да се яви на чуване пред федералния съд в Маями в идващите 72 часа, с цел да бъде осведомен за обвиняванията против него в Мексико.
Смята се, че Дуарте се е укривал в Съединени американски щати, откогато заповедта за ареста му е издадена през 2017 година.
Около дузина някогашни мексикански губернатори са упрекнати в корупция или връзки с проведената престъпност. Дуарте е първият задържан при Лопес Обрадор, който встъпи в служба през декември 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР