Сервирайте с ориз или паста и гарнирани с пресен магданоз

...
Сервирайте с ориз или паста и гарнирани с пресен магданоз
Коментари Харесай

Гръцка яхния с бамя

Сервирайте с ориз или паста и гарнирани с свеж магданоз и хрупкава питка. Да ви е сладко с моята гръцка яхния с бамя

Необходими Продукти

● пилешки бутчета - 1 кг
● бамя - 300 г
● лук - 1 един
● пиперки - 3 бр. нарязани зелени или червени
● доматен сос - 2 с.л.
● чесън - 1 с.л. надробен
● оцет - 2 с.л.
● кориандър - на усет нарязан
● сол
● червен пипер
● пушен червен пипер
● черен пипер - на усет
● зехтин - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Въпреки че тази рецепта лишава съвсем два часа за подготвяне, тя прибавя нещо особено към всяка вечеря. В тази рецепта за яхния с пиле то се пържи до хрупкаво и по-късно продължава да къкри с бамята и другите съставки.

И по този начин се получава вашата вкусна и здравословна гръцка яхния от бамя. Можете да сервирате всичко с апетитен ориз, картофи, паста или просто с свеж самун за размразяване.

Овкусих пилето със сол, чесън, черен пипер, червен пипер и оцет и оставих да се маринова за 1 час. Поставете бамята в купа с оцет и 1 супена лъжица сол и оставете да престои от 30 минути до един час, като разбъркате няколко пъти, до момента в който приготвите останалото.

В тиган сложих 2 супени лъжици зехтин, сложих овкусените пилешки бутчета и запържих до доста златисто, прибавих лука и нарязаните пиперки, задуших добре, прибавих доматения сос, долях вода, до момента в който се покрие цялото пиле, похлупих тигана и го варих на мощен огън 20 минути.

Измих бамята.

Изплакнах и отцедих бамята, по-късно сложих върху пилето, без да разбърниквам. Изстисках лимонен сок върху бамята. Похлупих тигана и оставих да къкри с пилето още 20-30 минути.

Ако обичате кориандър, прибавете към бамя яхния нарязан, преди да сервирате. Когато е готово, извадете пилето, разбъркайте бамята в соса и поставете в паница с пилето.

Сервирайте с ориз или паста и гарнирани с свеж магданоз и хрупкава питка. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР