Сервирайте го с топка сладолед В тази рецепта няма никакви

...
Сервирайте го с топка сладолед В тази рецепта няма никакви
Коментари Харесай

Шоколад отгоре, шоколад отдолу, а едно парче никога не стига!

Сервирайте го с топка сладолед

В тази рецепта няма никакви трикове. Приготвянето е извънредно обикновено, само че крайният резултат е повече от впечатляващ. Продуктите също не са скъпи, единствено зехтинът, само че по избор той може да се размени с по-евтина лой. Представяме ви шоколадово прелъщение. Още през днешния ден пробвайте рецептата и зарадвайте околните си. 

Необходими артикули:

горчив шоколад 200 гр
кафява захар 200 гр
Пшенично брашно120 гр
Зехтин 160 мл
Яйце 4
Бакпулвер 1 супена лъжица
Орехови ядки 120 гр
Сол 1 щипка
Тъмен шоколад 100 g
Крем 100 мл

Начин на подготвяне
Разтопете горчивия шоколад на водна баня. Добавете натрошени орехи, захар, зехтин. Разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно, разбийте до пухкавост.

Изсипете на части брашното, пресято с бакпулвер. Разбъркайте деликатно с шпатула, с цел да не запуши тестото.Изсипете масата в намазнена форма с растително масло. Печете на 180 градуса за 25-30 минути.

За да залеете от горната страна, разтопете тъмния шоколад на водна баня, изсипете сметаната. Докато бъркате, загрейте за минута.шоколадовата глазура

Извадете изпечения сладкиш от фурната, нарежете на порции и покрийте с готовата глазура

Сервирайте шоколадовия десерт с топка сладолед. В Гърция купичка кисело мляко се слага на масата, с цел да играе контраста на усетите. Така или другояче ще бъдете възхитени от структурата и шоколадовия орехов усет! Ще се радваме, в случай че опитате рецептата и я споделите с приятелите си.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР