Сертифициращата "Северен поток 2“ норвежка компания Det Norske Veritas -

...
Сертифициращата "Северен поток 2“ норвежка компания Det Norske Veritas -
Коментари Харесай

Норвежка компания се отказа от „Северен поток 2“

Сертифициращата "Северен поток 2 “ норвежка компания Det Norske Veritas - Germanischer Lloyd (DNV GL), напусна плана поради опасността от наказания от Вашингтон, оповестява РИА Новости.

Говорител на компанията изясни, че Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява нови насоки по отношение на Европейския закон за отбрана на енергийната сигурност.

В сходство с него активността на DNV GL в границите на построяването на съветския газопровод предстои на наказания. По тази причина компанията спря да работи по този план.

DNV GL отговаряше за прегледа на документите и инспекцията на строителните работи за сходство със стандартите, както и за наблюдението на тестванията и подготовката на оборудването, употребявано на корабите по време на полагането на тръбопровода.

Изпълнението на плана „ Северен поток 2 “ беше спряно заради глобите, наложени от Съединени американски щати през декември 2019 година против изпълнителите на газопроводи.

Президентът Владимир Путин разгласи през януари 2020 година, че „ Северен поток 2 “ ще бъде приключен единствено от съветски компании, само че строителството към този момент закъснява с няколко месеца от плануваните периоди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР