Серовъглеродът, който създаваше потенциална опасност от разлив на територията на

...
Серовъглеродът, който създаваше потенциална опасност от разлив на територията на
Коментари Харесай

Опасният сероводород от Химко е извозен в Сърбия

Серовъглеродът, който създаваше евентуална заплаха от разлив на територията на някогашния торов цех " Химко ", сполучливо е превозен до Сърбия, заяви Емил Иванов, шеф на компанията " Балкан запас ", която бе наета от притежателя на площадката край Враца и на химическия артикул " Камибо-Хименерго ", да извози контейнерите.

Акцията по изпразването на контейнерите, претоварването на серовъглерода и превозването му отвън страната е завършила в събота. С автоцистерни са изнесени от площадката на неработещия цех 108 тона сероводород.

Веществото е било конвоирано от полицейски екипи при напускането на територията на Враца. Те са достигнали до интермодалния център в Пловдив, където са натоварени на железопътни платформи, а по-късно откарани до предприятието в Сърбия. Там серовъглеродът ще бъде в допълнение рафиниран и вложен в произвеждане на други артикули, съобщи Българска телеграфна агенция.

Операцията по изпразването на контейнерите и извозването на продукта е осъществен в планувания едноседмичен период. Сега следва водата в басейните, където са били потопени контейнерите, да бъде изследвана. В взаимозависимост от резултатите ще бъдат подхванати дейности по деактивиране на водата и нейното източване.

Кметът на Враца Калин Каменов даде обещание да упорства тези действия да бъдат осъществени в къси периоди. Според него, макар професионалната работа по подготовката и изпразването на серовъглерода от контейнерите, това е станало постепенно, което е довело до в допълнение напрежение измежду обществото, освен във Враца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР