Сержио Ермоти, главен изпълнителен директор на UBS Още по темата

...
Сержио Ермоти, главен изпълнителен директор на UBS Още по темата
Коментари Харесай

UBS обединява звената си за частно банкиране

Сержио Ермоти, основен изпълнителен шеф на UBS

Още по тематиката
Корпоративният сезон на Уолстрийт навлиза в разгара си
22 яну 2018
Американските банки усъвършенстваха финансовите си резултати

Въпреки корекциите в цената на отсрочените данъчни активи капиталовите банки не трансформираха прогнозите си за 2018 година
21 яну 2018
Едва 5% от българите употребяват онлайн банкирането

Сред главните аргументи е огромният брой банкови клонове в страната
20 яну 2018
Goldman Sachs с първа тримесечна загуба от 6 години
18 яну 2018 Най-голямата швейцарска банка UBS сплотява звената си за частно банкиране, като дава обещание по-малко разноски, по-големи облаги и по-качествено обслужване на клиентите си, оповестява Financial Times. Поделенията, предоставящи услуги за ръководство на персоналното благосъстояние, предлагани в границите на швейцарската корпорация, до момента бяха разграничени надлежно на американски и интернационалните.

Повече пари за вложителите

Сливането на американските и интернационалните интервенции на швейцарската банка беше оповестено, откакто от UBS показаха проектите си да стартират стратегия за назад изкупуване на акции, която ще разпредели към 2 милиарда швейцарски франка към вложителите макар загубите през последното тримесечие. UBS регистрира еднократна загуба на стойност от 2.9 милиарда швейцарски франка през последното тримесечие на 2017 година вследствие на обезценката на отсрочените си данъчни активи в резултат на американската данъчна промяна, осъществена от американския президент Доналд Тръмп. Наред с това през последните тримесечия банката регистрира преднамерено намаляващи доходи от капиталово банкиране. Въпреки това обаче от UBS оповестиха, че въздействието на тези промени върху проектите на банката да насочи повече средства към вложителите ще бъде " пренебрежимо " с оглед обстоятелството, че от кредитора разчитат на по-големи доходи в бъдеще.

По-добра успеваемост

Традиционно от UBS поддържаше разделяне сред отделите си за частно банкиране на интервенции в Съединени американски щати и отвън нея под претекст, че тази система е за предпочитане заради разликите най-вече в американските и европейските бизнес модели. В границите на актуалното обединение обаче, изясняват от банката, " ще бъдат регистрирани районните особености ", само че координацията сред двете звена и ръководството им ще бъде едностранно и централизирано.

Благодарение на това " звената ще работят по-ефективно, а клиентите ще получат по-добри цени, по-голяма възвращаемост на вложенията си ", декларира основният изпълнителен шеф Серджо Ермоти, обяснявайки, че обединяването е подготвяно през последните две години.

Обединеното звено за частно банкиране ще се управлява от Том Наратил, който понастоящем оглавява Wealth Management Americas, и някогашния началник на Commerzbank Мартин Блесинг, който сега управлява Wealth Management International към UBS. Очаква се сливането да бъде осъществено на 1 февруари.

От UBS обявиха, че възнамеряват назад изкупуване на акции на стойност 2 милиарда швейцарски франка за интервала до 2020 година, 550 млн. от които ще бъдат заделени през 2018 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР