Сержант 1-ви клас Кристофър Селиз от 1-ви батальон на 75-и

...
Сержант 1-ви клас Кристофър Селиз от 1-ви батальон на 75-и
Коментари Харесай

Американската армия продължава да губи войници в Афганистан

Сержант 1-ви клас Кристофър Селиз от 1-ви батальон на 75-и рейнджърски полк е погубен на 12 юли в Афганистан. Инцидентът станал в източната провинция Пактия на границата с Пакистан, заяви armytimes.com (интернет-издание на Корпуса на морската пехота).



Боецът бил ранен по време на интервенция от „ огън на дребни оръжия”. Незабавно е евакуиран, само че умрял от раните си. Посмъртно получил Purple Heart, " Бронзова звезда " и " Медал за отлична служба”.

Според командира на рейнджърския полк полковник Колин Брандън Тегтмайер и командира на батальона подполковник Шон МакГей, това е „ голяма загуба” защото сержантът имал стабилен лидерски опит от задача в Ирак и две задачи в Афганистан през 2008 и 2011 година

Селиз е втората жертва за седмица на американската войска в Афганистан, заяви армейското издание. На 7 юли умира от раните си 20-годишният ефрейтор Джоузеф Масиъл, получени в пердах в региона Тарин Кот в централната провинция Урузган. Тогава са ранени още двама американски бойци и по този мотив се води следствие.



Масиъл е в Афганистан от февруари. Служил е в 28-и пехотен полк във Форт Бенинг, Джорджия, има две години работа. По време на командировката си обучавал и подпомагал афганистанските сили. Оценката на командира на батальона подполковник Дейвид Конър за него е извънредно висока.
36.6K

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР