Серията от снимки, в които известни личности позират с морски

...
Серията от снимки, в които известни личности позират с морски
Коментари Харесай

Звезди се снимаха с морски обитатели

Серията от фотоси, в които известни персони театралничат с морски жители, е показана в изложба Credo Bonum (ул. "Славянска " 2) до 27 август. Изложбата стана факт със съдействието на доктор Атанас Грозданов от Софийския университет "Св. Климент Охридски " и помощта на WWF-България и БАКБ. Инициативата е част от международно придвижване, отдадено на опазването на моретата и океаните от разрушителните риболовни практики.
Oколо 33% от международните ресурси на риба са подложени на свръхулов, а годишната консумация на риба се усилва два пъти по-бързо от повишаването на популацията на Земята, демонстрира отчет на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO). Европа използва доста повече морска храна, в сравнение с може да улови в своите води или да отгледа в рибни ферми. Към днешна дата жителите на Стария континент към този момент са изконсумирали запасите си от риба за годината и стартират да разчитат единствено на импорт на риба и рибни артикули, с цел да посрещнат потребителското търсене.
През 2009 година Никълъс Рол, съсобственик на японския ресторант Moshimo, и актрисата Грета Скаки основават благотворителната организация Fishlove. Тяхната съществена цел е да насочат публичното внимание към неустойчивите риболовни способи, които с бързи темпове унищожават морските екосистеми на планетата.
Изложбата в София бе включена публично и в поредицата събития, отдадени на Европейския ден на морето, координирани от Европейската комисия. Впечатляващите фотографии, които провокираха забележителен публичен интерес в акции на голям брой международни организации - Marine Conservation Society, Ocean2012, Deep Sea Coalition, The End of the Line and Blue Marine Foundation, се демонстрират за първи път в България с вход свободен.
За фотографиите позираха доста известни персони от света на киното, измежду които Джилиън Андерсън, Хелена Бонъм Картър, Джуди Денч и други

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР