Серията Kabile е кръстена на античен тракийски град до Ямбол

...
Серията Kabile е кръстена на античен тракийски град до Ямбол
Коментари Харесай

„Вила Ямбол“ черпи цял град с новата си реколта вина световни медалисти

Серията Kabile е кръстена на древен тракийски град до Ямбол в символ на почитание към традициите във винопроизводството „ Вила Ямбол “ провежда величествен празник на виното в родния си град Ямбол. Събитието събра над 10 000 души в централната градина в неделя и се трансформира в най-мащабното, отдадено на виното в Южна България.

За четвърта поредна година избата употребява професионалния си празник, с цел да благодари на локалната общественост, чиновниците и всички жители и посетители на Ямбол.

Денят мина с обичайни танци от района, кукери, които показаха ритуали, свързани с виното, музикални осъществявания на национални песни и кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Над 3000 литра вино се изпиха по време на тържеството и бяха отворени над 250 бутилки вино от основните марки на “Вила Ямбол “, които са носители на десетки интернационалните медали. Ансамбъл „ Тунджа “ и Славка Калчева подвигна хората на дълго и цветно хоро́, а кукери от Ямбол демонстрираха маскарадни ритуали, с които се поставя завършек на зимата и се дава началото на пролетта и плодородието. „ Вила Ямбол “ е една от най-старите мазета в Южна България с обичаи във винопроизводството от 1924 година насам.

Днес създава едни от най-търсените и харесвани ракии и виновност на пазара: ракиите „ Ямболска “ и „ Стралджанска”, виновността Villa Yambol и Kabile. Любопитна детайлност е, че избата е единствената със личен бъчварски завод за преработване и произвеждане на бъчви, където работи най-възрастният бъчвар у нас. Голямото преимущество за „ Вила Ямбол “ е, че 90% от виновността се вършат със лично грозде. Избата ръководи към 10 000 дка лозя – към региона на Ямбол и Айтос.

Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. Именно традициите и богатото завещание на ямболския район са в основата на всички марки и артикули на избата. Серията Kabile e притежател на десетки медали от международни състезания. По време на празника избата показа и настоящата си годишна продукция виновност. „ Вината ни от годишна продукция 2018 година се получиха доста пивки и вкусни.

Природата беше на наша страна, реколтата 2018 бе с положително качество, а екипът ни от агрономи и технолози дадоха всичко от себе си, с цел да произведат страхотни питиета. Инвестициите в съвременна техника, навременните агротехнически мероприятия още на лозето и използването както на типичен, по този начин и на най-модерните практики, които сме видели по света, през днешния ден дават опция да вършим виновност на международно качество и с чудесно съответствие по отношение на цената си. Неслучайно нашите bag-in-box разфасовки са най-продаваните у нас. Зад това стои доста труд и старания “, добави още Красимир Аврамов.

Производителят възнамерява да стартира на пазара до края на тази година и три нови тероарни виновност, създадени от микрорайони. Те ще бъдат в най-високия ценови клас и ще показват богатата композиция от географски и климатични особености на микрорайоните, които придават характерен усет на виното.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР