Серията iPhone 15 е съвсем близо до своето представяне. Както

...
Серията iPhone 15 е съвсем близо до своето представяне. Както
Коментари Харесай

Потвърдено е, че чипа A17 Bionic ще е само за Pro версиите на iPhone 15

Серията iPhone 15 е напълно покрай своето показване. Както и при предходни събития на Apple, компанията ще вдигне завесите над най-новите си смарт телефони през септември до което остават единствено няколко седмици. С наближаването на формалния анонс се появяват от ден на ден известия по отношение на новата серия смарт телефони.

Този път обаче информацията идва непосредствено от Apple. В случай че нямате Apple TV, Apple пусна няколко бета версии на tvOS 17 и още от първата бета версия Apple сложи голям брой препратки за идните си устройства. Идентификаторите включват iPhone15,4, iPhone15,5, iPhone 16,1 и iPhone 16,2.

Каква връзката с бета версиите на операционната система на Apple TV? Е, tvOS 17 преди малко публично удостовери чипсета на цялата гама.

Първоначално идентификаторите може да наподобяват объркващи. Трябва да знаете, че Apple употребява номера за обозначаване на чипсетите на устройствата. В случая „ iPhone15,x “ се отнасят за не-Pro версиите iPhone 15 и за моделите iPhone 14 Pro.

Като се има поради последователността на кода на tvOS 17, може умерено да се допусна, че iPhone 15,4 и iPhone 15,5 са идните iPhone 15 и 15 Plus. От друга страна, „ iPhone16,x “ са идентификатори за моделите Pro и това е изцяло разумно, защото Apple отбелязя iPhone 13, 13 Pro, 14 и SE 3-та генерация като „ iPhone 14,x “.

Въз основа на всички тези референтни идентификатори кодът на tvOS 17 удостоверява, че моделите iPhone 15, които не са Pro ще разполагат с чипсет Apple A16, а Pro моделите ще бъдат снабдени с идния чип Apple A17 Bionic. Разбира се, всичко това е напълно предстоящо, защото Apple към този момент вгражда новите чипсети единствено в Pro версиите на iPhone.

Освен идентификаторите на серията iPhone 15, кодът съдържа и идентификатори iPhone 14,1 и iPhone 14,9. Според последователността тези идентификатори, това са модели iPhone с чипсет Apple A15.

Предполага, че тези идентификатори може да сочат към iPhone SE 3-то потомство и iPhone 13 mini, само че тези модели към този момент съществуват, тъй че за какво Apple се базира на тях в новия код?

Е, съгласно теорията Apple възнамерява да ги пусне още веднъж на пазара с USB-C порт. Както към този момент знаете, Apple ще премине напълно към USB-C с стартирането на серията iPhone 15. По-рано чухме известия за това, че Apple ще актуализира съществуващите модели iPhone 14 с USB-C порт. В края на краищата тези модели ще се оферират в формалния магазин на Apple най-малко още година.

Друга доктрина допуска, че една от препратките е за нов модел iPhone SE, само че няма по какъв начин да знаем сигурно, до момента в който няма повече публична информация за устройствата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР