Серия вторични трусове бяха регистрирани днес в Хърватия, ден след

...
Серия вторични трусове бяха регистрирани днес в Хърватия, ден след
Коментари Харесай

Най-малко 38 вторични труса в Хърватия

Серия вторични земетресения бяха регистрирани през днешния ден в Хърватия, ден след мощното земетресение, което аргументи многочислени материални вреди и рани минимум 27 души в изискванията на ограничения за изолираност поради новия ковид, осведоми Асошиейтед прес.

Хърватските сеизмолози оповестиха през днешния ден, че са регистрирани минимум 38 вторични труса след земетресението от 5,5, което раздруса Загреб рано през вчерашния ден и провокира суматоха, евакуация на лечебни заведения и материални вреди, в това число на известната градска катедрала и други исторически здания, показва Българска телеграфна агенция.

Най-силният второстепенен трус бе през днешния ден по обяд - с магнитуд 3,7. Трусът накара някои хора да избягат в суматохата в градските паркове, макар предизвестията на управляващите срещу огромни скупчвания на хора поради разпространяването на Ковид-19.

Министърът на вътрешните работи Давор Божинович заяви, че 27 души са потърпевши при земетресението през вчерашния ден, от които 18 съществено. Двеста и петдесет къщи са развалени, а 59 души е трябвало да бъдат настанени във краткотрайни убежища.

Вътрешният министър разгласи и нови ограничаващи ограничения в битката с разпространяването на Ковид-19, измежду които възбрана за овакантяване на домовете, с изключение на за закупуване на храна и медикаменти, както и с цел да бъде потърсена здравна помощ или да се отиде на работа.
" Борим се с две рецесии по едно и също време ", сподели Божинович.
В Хърватия има 306 доказани случая на заразяване с новия ковид, по данни от през днешния ден сутринта.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР