Серия сигнали за насилие в дом за деца. Един от

...
Серия сигнали за насилие в дом за деца. Един от
Коментари Харесай

Отстранена е възпитателката, удряла момиче в дом за деца

Серия сигнали за принуждение в дом за деца. Един от тях взриви обществените мрежи. На фрагментите се вижда по какъв начин възпитателка удря няколко пъти малко момиче, което не може да изпие лекарство.

Инцидентът е станал в центъра за настаняване от фамилен вид Лесново. В момента тече инспекция измежду личния състав на дома и върху психическото положение на децата. Уведомени са от протекция на детето и има сигнал до прокуратурата. Домът е под управлението на кмета на община Елин Пелин.

„ Позицията на община Елин Пелин е, че постоянно е била е срещу насилието. Към сегашния момента не е имало сигнали за принуждение “, сподели за БТВ заместник-кметът на община Елин Пелин Райничка Николова. По думите й в понеделник били подхванати ограничения от страна на общината. Те отстранили служителката, която направила побоя и подали сигнали към районната прокуратура и към полицията.

По думите на зам.-кмета омбудсманът също се е самосезирал и в сряда пристигнали представители на кабинета. Към сегашния миг от страна на общината са подхванати всички административни ограничения в посока дисциплинарно санкции на служителката. Проведен е диалог с децата и са спокойни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР