Серия от събития обединява пловдивчани зад каузата Град #БезОтпадъци, част

...
Серия от събития обединява пловдивчани зад каузата Град #БезОтпадъци, част
Коментари Харесай

Град #БезОтпадъци започва от Младежкия хълм

Серия от събития сплотява пловдивчани зад идеята " Град #БезОтпадъци ", част акцията " Junk Around ". Това оповестиха уредниците от съдружие " БГ Бъди деен ".

Кампанията " Junk Around " включва 15+ събития за разчистване в Пловдив, които ще бъдат проведени в интервала от май до октомври 2020 година С нея от сдружението се пробват да ангажират жителите да пазят чиста и красива градската среда. Събитията целят да въвлекат локални общности, възпитаници и доброволци, компании и жители, които ще вършат почиствания в кварталите, по поречието на р. Марица, тепетата и други Акциите ще бъдат съпроводени от музика, а най-активните ще получават дарове като растения за засаждане, кошчета, картички със семена и други

" В съдружие " БГ Бъди деен " имаме вяра, че градът може да бъде другар на хората, в случай че дружно работим за опазването на чистотата, възстановяване на средата и активизиране на гражданското присъединяване ", споделя Ласка Ненова, създател на сдружението. Стартът на акцията " Junk Around " е тази неделя с акция по разчистване на разнообразни зони на територията на Младежки рид. Събитието е отворено за всички, които желаят да се причислят и забавлявайки се, да създадат града си по-чист и хубав.

По време на събитията ще бъдат спазени всички предписани ограничения за сигурност с нужната отдалеченост, обезпечени консумативи, дезинфектанти, ръкавици, чували стикове за събиране на боклук, репеленти, както и транспортиране на отпадъците на особено избрани за задачата места, показват още уредниците.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР