Серия от руски удари бяха нанесени днес в източната част

...
Серия от руски удари бяха нанесени днес в източната част
Коментари Харесай

Серия от руски удари бяха нанесени в източната част на Украйна

Серия от съветски удари бяха нанесени през днешния ден в източната част на страната. Под обстрел са били Одеска област, Харков и Николаев. Руската войска оповестява, че е постигнала сензитивен прогрес в офанзивата си в Лисичанск - последният бастион на украинските сили в Луганск. От Киев отхвърлиха това да е правилно. На този декор - за следващ път украинските управляващи упрекнаха Москва, че съзнателно нападна цивилни, а Кремъл - отхвърли.

Украинската войска упрекна съветските сили, че са подложили на обстрел с фосфорни бомби Змийския остров в Черно море. Използването на тези запалителни оръжия е неразрешено против цивилни, само че не и против военни цели. Като доказателство, началникът на Генералния щаб на украинската войска разгласява тези фрагменти в Телеграм. Преди дни Москва разгласи, че се изтегля от Змийския остров " като знак на благосклонност ".

Рано тази заран серия от ракетни удари разсъниха източния град Харков.

" Руските ракети удариха в 4 сутринта. Нанесени са вреди на три магистрални трафопоста. В момента електроподаването в огромна част от града е невероятно ", съобщи Павел Свистелников, шеф на електрическа компания.

Нанесени са съществени вреди и по железопътната мрежа. Обстрелът против Харков през миналата седмица е всекидневен. През миналите дни под съветските удари попаднаха десетки жилищни здания и няколко учебни заведения. Според Киев, Москва съзнателно нападна цивилни. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков беше сбит и съобщи, че съветската войска нападна само военни цели. През миналото денонощие, обаче, под обстрел бяха Николаев и Одеска област. Съобщава се за десетки починали.

" Това е умишлена, планувана съветска офанзива. Не е неточност, не е ракета, която се е отклонила от траекторията си и е блъснала неправилната цел. Едновременно са нанесени удари против Сергеевка и Затока, а 12 ракети са изстреляни единствено против Николаев ", съобщи Володимир Зеленски.

Според съветника на Зеленски - Михайло Подоляк, Русия е сменила тактиката си и към този момент нападна с по-мощни крилати ракети. Цел на ударите са точно цивилни, с цел да се провокира всеобща суматоха измежду жителите на страната и да бъде оказан напън върху управляващите в Киев да създадат териториални отстъпки към Русия, добавя още Подоляк.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР