Серия от предложения за реформи в областта на здравеопазването, социалното

...
Серия от предложения за реформи в областта на здравеопазването, социалното
Коментари Харесай

АОБР прие план за дейността си през следващите 6 месеца


Серия от оферти за промени в региона на опазването на здравето, общественото обезпечаване и висшето обучение следва да насочат към способените държавни институции национално представителните работодателски организации – АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР).

Това планува утвърденият на заседаниeто вечерта на 10 юли 2018 година проект за активността на АОБР през второто полугодие на 2018 година

В ход на подготовка е и позиция на асоциацията по плана на Национална енергийна тактика до 2030 година, както и иницииране на спор за правене и приемане на нов Кодекс на труда, оповестиха от БСК.

Всички членове на АОБР демонстрираха остра реакция против неналичието на съответна връзка с Министерството на правораздаването (МП) по отношение на декларираното още през м. април т. година настоятелно искане за включване на представители на работодателските организации в работната група по основаването на „ Единна входна точка “ за подаване на годишни финансови доклади и статистика в машиночетим формат. Липсата на отговор от страна на Министерство на правосъдието и продължаващата разработка на „ Единната входна точка “ в неявяване на главната заинтригувана от въвеждането й страна, слага пред АОБР нуждата от предприемане на безапелационни дейности в отбрана ползите на българските работодатели.

Извън формалния дневен ред на съвещанието новият изпълнителен ръководител на БСК Радосвет Радев заявява своята подготвеност в оставащите 6 месеца от ротационното председателство на БСК да работи интензивно за осъществяване на годишните цели и цели на АОБР. От своя страна, останалите участници в съвещанието му пожелаха триумф на новата позиция.

В съвещанието, управлявано от Радосвет Радев – изпълнителен ръководител на БСК и ротационен ръководител на АОБР за 2018 година, участваха ръководителите на АИКБ – Васил Велев (председател на УС), БТПП – Васил Тодоров (главен секретар), и КРИБ – Кирил Домусчиев (председател на УС), както и специалисти на четирите работодателски организации, прецизират още от стопанската камара.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР