Серия от писма, касаещи електронното таксуване, изпрати редовен читател до

...
Серия от писма, касаещи електронното таксуване, изпрати редовен читател до
Коментари Харесай

Вие питате, ние питаме! Отново за неволите с електронното таксуване

Серия от писма, касаещи електронното таксуване, изпрати постоянен четец до редакцията на Plovdiv24.bg.   " Здравейте, като продължение на неволите ми с електронното таксуване в градския превоз на Пловдив Ви пиша още веднъж. Днес (25 януари) към 10,10 часа се качих още веднъж в рейс 18 и резултатът - " Идентифициране лидер ". Два часа по-късно, към 12,10 часа, автоматът на спирката на Военна болница не ми разреши да платя с банкова карта, а ми изписваше известие " Извадете картата " - явно още веднъж има подложен предмет, който блокира и опцията за безконтактно заплащане. В последна сметка с монети се получи, само че в случай че нямах у себе си? Друг е въпросът по какъв начин му се маеха на билета в рейса. "

Наш кореспондент се свърза с Оперативна програма " Организация и надзор на превоза ". От Общинското дружество разясниха, че са осведомени с поставените проблеми и работят за тяхното навреме премахване.

За да работи електронната система, водачите на градските рейсове би трябвало да се чекират при започване на работната промяна. Ако това не стане, от Центъра за ръководство на градския превоз задействат системата отдалечено, а в избрани случаи за задачата даже се изпращат екипи непосредствено в рейсовете. Констатирани са случаи, когато часове по-късно системата за електронно таксуване в някои от автобусите още веднъж се деактивира. Всичко това се следи и управлява,  при нарушаване на поетите от превозвачите задължения се ползват плануваните по контракт клаузи, увериха от общинското дружество. Конкретни инспекции по сигнал на жители се вършат единствено след публично подадено документално заявление.

От " Организация и надзор на превоза " допълниха, че автоматите за продажба на билети по автобусните спирки работят, а в случай че някоя машина откаже, техническите екипи я поправят оптимално бързо.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР