Серия от мощни експлозии в руска военна база в анексирания

...
Серия от мощни експлозии в руска военна база в анексирания
Коментари Харесай

Серия от взривове във военно летище в Крим, контролирано от Русия

Серия от мощни детонации в съветска военна база в анексирания Крим.

Има известия за умрял човек и ранени.

12 гърмежа са избухнали на военното летище Саки - в непосредствена непосредственост до плаж, на който в този миг е имало летовници, съобщи Българска национална телевизия. 

Летището е употребено от руснаците за удари по Украйна.

От съветското министерството на защитата не изключиха нахлуване и обясниха случая с гърмеж на авиационни муниции. Твърди се, че става дума за нарушавания на разпоредбите за противопожарна сигурност. Улики за бойкот не са открити. Няма развалена авиационна техника, прецизират съветските военни.

Дори в Русия обаче съвсем никой не има вяра, че става въпрос за случай.

На потърпевшото летище Саки са основани самолети и вертолети, в това число от съветската морска авиация. Москва анексира Крим през 2014-та година. Украйна отхвърля да има общо с детонациите, написа Българска национална телевизия.

В обръщението си президентът Володимир Зеленски не разяснява гърмежите в Крим, само че сподели, че войната е почнала с анексирането на полуострова и ще завърши тогава, когато той бъде върнат на Киев.

Трима очевидци описаха пред Ройтерс за минимум 12 детонации с друга мощ в период от една минута към 15:30 ч. (и българско време). Три от гърмежите били извънредно мощни, като в небето се издигнал черен пушек. Приблизително половин час по-късно отекнала нова детонация - най-мощната от всички.

Летище " Саки " е употребявано от съветски бойни самолети, с цел да бомбардират Запорожка, Херсонска и Николаевска област в Южна Украйна, отбелязва УНИАН.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР