Серия от катастрофи беляза първия ден с лошо време за

...
Серия от катастрофи беляза първия ден с лошо време за
Коментари Харесай

Серия от катастрофи след нахлуването на лошото време

Серия от произшествия беляза първия ден с неприятно време за тази есен. Още от сутринта изискванията за придвижване по множеството пътища бяха извънредно комплицирани поради изобилните превалявания, на по-високите места и от сняг. Въпреки че от АПИ и Пътна полиция предупреждаваха още от оня ден водачите да внимават, се стигна до съществени произшествия, за благополучие без жертви.

Заради злополука, претърпяна от лек автомобил е затруднено придвижването по автомагистрала " Тракия " в посока към Пловдив и Бургас. Инцидентът е станал в региона на 59-тия километър – малко след тунела " Траянови врата ". По първични данни, водачът на автомобила е изгубил ръководството и е излязъл вдясно отвън платното. Леко е потърпевша пътничка в колата. Патрул на Пътна полиция контролира придвижването в сектора, трафикът не е стеснен.

По-рано трима души пострадаха при тежка злополука на пътя Русе-Бяла. Инцидентът е станал към 10:00 часа малко преди разклона за село Иваново. Ранените са настанени в русенската болница, а придвижването в региона бе затруднено, съобщи БГНЕС.

Катастрофата е станала в изискванията на мощен дъжд и понижена видимост. На завой са се блъснали челно лек автомобил " Мицубиши ", в който е пътувало младо семейство и лек автомобил " Фолксваген Поло ", който се е движил към Русе. По първична информация японската кола, ръководена от 26-годишен лидер, е подхванала изпреварване и се е блъснала в другата, в която зад кормилото е бил 62-годишен мъж. На мястото са изпратени три коли за спешна помощ на " Спешна помощ " и профилиран автомобил на Гражданска отбрана, защото се е наложило да се режат колите, с цел да извадят потърпевшите.

Двамата водачи и пътничката в мицубишито са откарани в болничното заведение, като единият от водачите е в тежко положение. Той е с черепно-мозъчна контузия и голям брой счупвания, има заплаха за живота му. Причините за случая се обясняват. Снеговалежът, обхванал прохода Петрохан, също се оказа затруднение пред пътуващите. От 14:00 часа краткотрайно придвижването през него бе спряно, оповестиха от Пътна полиция. Причината е наложителна нужда от разчистване на пътните платна поради снеговалеж и аварирал ТИР, който пречи на придвижването. Трафикът краткотрайно е отклонен през Ботевград и Искърското дефиле. Два часа по-рано придвижването на тежкотоварни камиони през Петрохан бе неразрешено и те бяха пренасочени към Искърското дефиле. Не излиза наяве дали авариралият ТИР е нарушил възбраната или е бил в прохода от по-рано.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР