Серия от експерименти на учени от Американския център за контрол

...
Серия от експерименти на учени от Американския център за контрол
Коментари Харесай

Защитата от кърлежи става по-ефикасна


Серия от опити на учени от Американския център за надзор и предварителна защита на болесттите демонстрира, че скоро може да разчитаме на високоефективно средство за отбрана от кърлежи . В горещите зони на Съединени американски щати, където горещият сезон към този момент е в разгара си, се регистрира рекорден брой случаи на хора, ухапани от кърлеж.

Със стоплянето на времето и у нас ограниченията за отбрана от рисковите инсекти стават все по-актуални, а положителната вест е, че можем да се надяваме те да стават и по-ефективни.

Американските учени потвърждават, че третирането на облеклата преди да излезем след природата с наличен инсектицид може да обезпечи задоволително добра отбрана от кърлежи. Въпросният инсектицид се значи като перметрин . Макар да не се предлага за нанасяне непосредствено върху кожата, той може да се употребява върху връхните облекла, с които точно влизат в контакт кърлежите в началото. Според американският екип перметринът може да се окаже най-ефикасният репелент , който можем да употребяваме през лятото. Проучването потвърждава, че той е ефикасен против три от най-разпространените типове кърлежи в Съединени американски щати, срещащи се и у нас, които потвърдено придвижват болестотворни бактерии, причиняващи Лаймска болест и други

Експериментите демонстрират, че перметринът повлиява двигателните качества на кърлежите и ги прави съвсем неподвижни след няколкоминутен контакт. По-важното в тази ситуация обаче е, че химикалът отстранява опцията на кърлежите да хапят и да придвижват рисковите бактерии , които виреят в слюнката им.

Перметринът е характерен инсектицид, извличан главно то няколко типа хризантеми. Инсектицидните му свойства и опциите той да се употребява като репелент се изследват старателно през последните години и към този момент дават резултат.

Свързани публикации.. Първа помощ при ухапвания от инсекти и кърлежи 3 Кърлежов енцефалит - характерности 0 5 етерични масла, настоящи като естествен репелент 0

В изискванията на нараснала периодичност на разпространяване на пренасяните от кърлежи инфекциозни болести , ползата към перметрина се увеличи и оказа помощ да се изяснят изгодите от приложението му в тази сфера. Проучванията демонстрират, че веществото е еднообразно дейно върху кърлежи, намиращи се във всеки стадий от цикъла си на развиване – ларва, русалка или възрастни.

Перметрин може да се нанася върху връхните облекла независимо или да се купуват такива, авансово третирани с препарата. Той е резистентен на измиване и резервира интензивността си след няколко изпирания. Важно е да се заобикаля пряк контакт с кожата , заради възможен отровен резултат от високи дози перметрин.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР