Серия мерки срещу катастрофите, при които загиват пешеходци, предлага Държавната

...
Серия мерки срещу катастрофите, при които загиват пешеходци, предлага Държавната
Коментари Харесай

Мерки за безопасност: Ограничение на скоростта до 30 км/ч

Серия ограничения против злополуките, при които умират пешеходци, предлага Държавната организация " Пътна сигурност ".

Най-сериозната от тях е въвеждането на по този начин наречената " Зона 30 ". С нея се предлага ограничение на скоростта в жилищните региони до 30 км/ч.

„ Трябва да засилим контрола по пътищата, би трябвало да се ускоряват глобите, изключително за скоростта “, съобщи автомобилният играч Александър Димитров

Друга мярка е слагането на двойни мантинели, които за разлика от единичните могат да удържат автомобил с огромна маса и с висока скорост на придвижване. 

На трето място се предлага възобновяване на пешеходните пътеки - пребоядисване на маркировката, сигнализация със знаци и ориентирано осветяване.

Със " Зона 30 " в дребните квартални улички, се вкарва ограничаване - скорост до трийсет километра в час.

Когато колата се движи с трийсет километра в час, водачът има два пъти повече време за реакция, в сравнение с в случай че кара със шейсет.

В центъра на столицата Зона 30 на процедура към този момент е в действие. Според пътни инженери, с цел да се понижи скоростта, не е задоволително просто да се постави знак. Трябва да се промени и организацията на придвижването.

Предвижда се поетапно понижаване на скоростта и по булевардите, тъй че от високата скорост по булеварда, водачът да влезе в " Зона 30 " с ниска скорост.

Властите чакат с намаляването на позволената скорост да разубедят част от жителите да употребяват своите коли

Планира се още пешеходните пътеки да се пребоядисат и обновят, като към тях бъдат ориентирани лампи, с цел да ги виждат водачите по-добре и да пазят пешеходците.

" Зона 30 " е общоевропейска самодейност, опитът от която демонстрира, че като се понижи скоростта, понижават и съдбовните произшествия с пешеходци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР