Серия А опитва да върне позициите си на едно от

...
Серия А опитва да върне позициите си на едно от
Коментари Харесай

Серия А иска да привлече президента на Испанската футболна лига

Серия А пробва да върне позициите си на едно от водещите шампионати в Европа и не жали средства. Италианската лига възнамерява сериозен трансфер, като желае да вземе президента на Ла Лига Хавиер Тебас. Според медиите в Италия Серия А предлага на дипломирания юрист годишна заплата от 1.2 милиона евро, с цел да може той да оглави локалната лига.

Тебас е отпред на Испанската професионална футболна лига (LFP) от 2013 година и е един от факторите испанският футбол да бележи сериозен напредък в последните години. В последните четири сезона неимзенно испански тим печели Шампионската лига.

Наскоро Тебас разгласи началото на 10-годишна стратегия, след която Ла Лига би трябвало да доближи финансовите резултати на британската Висша лига. В момента Премиършип е шампионата с най-скъпите телевизионни права, получавайки близо 5 милиарда паунда за територията на Англия и над 3 милиарда от чужбина. За сметка на това Ла Лига получава едвам 700 млн. евро (230 милиона единствено в Европейския съюз), което е голяма разлика.

По негова самодейност по два мача от Ла Лига ще се играят отвън територията на Испания, с цел да се натрупа по-голяма известност.

Пред " Гадзета дело спорт " Тебас разгласи, че би обмислил оферта от Италия, която му се коства забавна.

" Обичам провокациите, работата не ме плаши, в противен случай – подтиква ме. Затова италианското предложение ме заинтригува. Основният проблем е, че би трябвало да видя какво счита моето семейство по въпроса ", сподели Тебас.

Наскоро телевизионните права за излъчването на Серия А бяха закупени от испанската компания " Медиапро " в договорка за 3 милиарда евро за три години. Веднага по-късно се появиха подозрения, че президентът на " Медиапро " Хауме Роурес е обвързван със сина на Тебас, който работи за него.

" Няма нищо правилно. Моят наследник работи за компания, която продуцира телевизионно предаване в каналите на " Медиапро ", изясни Тебас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР