Сериозно разширение на синята зона за паркиране предвиждат два доклада,

...
Сериозно разширение на синята зона за паркиране предвиждат два доклада,
Коментари Харесай

Синята зона в София се разширява от края на август

Сериозно уголемение на синята зона за паркиране плануват два отчета, импортирани в Столичния общински съвет (СОС). Първият е на самостоятелния консултант Борис Бонев от " Спаси София ", в който обсегът й ще се разгръща в Първия градски кръг. Той е обрисуван от бул. " Сливница ", ул. " Опълченска ", бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", бул. " Ген.Данаил Николаев " и бул. " Пенчо Славейков ". Вторият отчет е на съветника Зафир Зарков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и повтаря границите на разширението, което трансформира огромна част от зелената зона в синя, препоръчано от Бонев.

Цената за паркиране в този момент в зелена зона е 1 лев/час до 4 часа престой, а в синя - 2 лева/час до 2 часа престой.

В момента единствено администрацията на Столичната община разполага с каре за паркиране в северната част на площад " Св. Александър Невски " и още 8 места по ул. " Московска ". Те не са за общинските съветници, а се употребява от чиновниците на общината, уточни Зарков.

Целта на разширението на синя зона е повече софиянци да да се откажат да пътуват с автомобил до центъра. " Така ще има къде да паркират живеещите там, както и приходящите ", изясни претекстовете си Бонев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР