Сериозно раздвижване на пазара на криптовалути се наблюдава в последните

...
Сериозно раздвижване на пазара на криптовалути се наблюдава в последните
Коментари Харесай

Новината от PayPal събуди пазарите за криптовалути

Сериозно оживление на пазара на криптовалути се следи в последните 24 часа. Основната криптовалута биткойн увеличи цената си по онлайн тържищата с 6% единствено в границите на един ден и доближи 12 800 $, а в рамките на последното денонощие  бяха изтъргувани биткойни на обща стойност от над 40 милиарда $, демонстрират данните на Coinmarketcap. Другите виртуални валути също покачиха цената си през последните 24 часа. Етериум нарастна с 5%, рипъл – с 5%, биткойн кеш с 7%, а лайткойн – с цели 14%.

Като съществена причина за оживлението на пазара на криптовалути наблюдаващите показват оповестената през вчерашния ден нова услуга на PayPal. В сряда платформата за електронни заплащания заяви, че ще разреши на клиентите си да съхраняват, купуват и продават от по-известните криптовалути по-късно тази година. Според анализаторите от бранша това прави PayPal първата от по-големите играчи във  финансовия бранш, която дава интеграция с криптовалути. Услугата ще дава достъп до биткойн, етериум, биткойн кеш и лайткойн.

Дъщерната компания на PayPal – Venmo, която съставлява известно в Съединени американски щати мобилно приложение за парични транзакции, също ще стартира да употребява тази услуга. Според Блумбърг все още PayPal има повече от 346 млн. дейни потребителя, от които 26 млн. са търговци. Мерките против разпространението на ковид оказват положително въздействие на развиването на платформата. През второто тримесечие на 2020 година PayPal е опосредствала заплащания за 223 милиарда $, което съставлява 29% растеж на годишна база.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР