Сериозно преразпределение на бюджета на Пловдив ще направят общинските съветници

...
Сериозно преразпределение на бюджета на Пловдив ще направят общинските съветници
Коментари Харесай

Пловдив ще разцъфне: Дават 3 млн. лева за облагородяване на Тютюневия град и нов площад в центъра

Сериозно преразпределение на бюджета на Пловдив ще създадат общинските съветници тази четвъртък. По предложение на кмета Иван Тотев ще бъдат разпределени средства за Тютюневия град, новия площад на Голямата базилика и улични поправки, написа TrafficNews.
В проекторешението е записано, че за реконструкцията на подлеза на улица „ Гладстон” са планувани 7 милиона лв. в идващите три години. От администрацията обаче са решили да ремонтират подлеза единствено в частта, директно под площад „ Централен”. Така от ремонта ще се спестят 2,5 милиона лв..

500 000 лв. от тях ще отидат за поправки в регион „ Южен” и жилищно строителство. По искане на Борислав Инчев ще му бъдат дадени 60 000 лв. за запълване на дупки по главните булеварди в Кючука. Още 150 000 лв. ще бъдат дадени за завършването на ремонта на детска градина „ Ралица” в квартал Коматево. Останалите 290 000 лв. ще бъдат поставени в неотложните разноски по настоящи поправки в Пловдив.

От 7-те милиона, дадени от Правителството за Европейска столица на културата, 2 милиона ще бъдат дадени за замяна на уличните настилки в зоната на Тютюневия град, а 1 милион лв. за построяването на площадното пространство пред Голямата базилика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР