Сериозно покачване на болните от сифилис констатира болницата в Перник.

...
Сериозно покачване на болните от сифилис констатира болницата в Перник.
Коментари Харесай

Сифилис плъзна в пернишки квартал

Сериозно повишаване на болните от сифилис установи болничното заведение в Перник. Над 15 към този момент са записаните лица с сложена диагноза на излъчената по сексуален път болест.

Около 4-5 души са били лежащо болните предходната седмица в кожното поделение на пернишката болница с тази болест, потвърдиха лекари от МБАЛ „ Рахила Ангелова “, представени от struma.bg.

За съществено терзание у хората от излъчената по сексуален път болест алармираха и поданици от пернишкия квартал „ Хумни дол “. Там по непотвърдена информация се носи слух, че автопатрули идвали на адреси и съпровождали лица до локалната болница, с цел да се извърши прецизен лекарски обзор.

Сифилисът е заразна болест, която се лекува единствено посредством използването на антибиотик, и според от неговата фаза той може да бъде прибавен венозно или посредством таблетки. Обикновено лекуването трае най-малко една седмица под лекарски надзор, а в тежките случаи, протичащи със съществени затруднения, доближава и до месеци, настояват експерти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР