Сериозно неразбирателство между майките на двете деца на Милен Цветков

...
Сериозно неразбирателство между майките на двете деца на Милен Цветков
Коментари Харесай

3 месеца след смъртта на тв звездата: Жените на Милен Цветков се борят за наследството му

Сериозно недоразумение сред майките на двете деца на Милен Цветков се появиха единствено няколко месеца след гибелта му. Първата брачна половинка на журналиста Йорданка Начева, която е майка на първородната му дъщеря Калина, и Ивета, майката на 8-годишния му наследник Боян, не се споразумели да се борят дружно за наследството. Вместо да се съюзят в името на децата в правосъдната борба за обезщетение, което се поставя на наследниците по закон, всяка се борела поотделно за парите на детето си, написа „ Уикенд ”.

След погребението на Милен, на което 20 души се събраха в гробищния парк в „ Бояна ”, с цел да го изпратя до последния му дом, Йорданка и Ивета намерили време да поговорят на четири очи. Ивета предложила на първата брачна половинка на журналиста и щерка й Калина да употребяват юриста, който към този момент била наела. Йорданка обаче изрично отказала и декларирала, че си има юрист, на който има по-голямо доверие. Да брани ползите на щерка му се заела юрист Надежда Ковачева, която била близка другарка на починалия публицист. Тя е известна с каузи в отбрана на публицисти и на свободата на изложение, бранила е нееднократно в правосъдни борби против неточни медии самият Цветков. Адвокатката е привлякла към делото юрист Яким Стоянов, който бил специализарн по транспортни каузи и юрист Лили Митева, която също била упълномощена от 24-годишната Калина да я съставлява по всички гражнаски правни отношения, защото от 11 години щерката на Цветков живее на 10 км. от Хага. Заедно с юрист Стоянов, юрист Ковачева подала заявление до застрахователното сдружение „ Бул инс ” за погашение на обезщетение на Калина, защото Субаруто на Цветков имало застраховка „ Гражданска отговорност ”. Дружеството обаче е изплатило 120 000 лева, което е половината от сумата, която Калина е поискала. Парите били преведени на банковата й сметка без сключване на съглашение или правосъдно решение.

„ Претендирахме обезщетение в размер на 250 000 лева, определяно като дължимо по прецеденти от Върховния касационен съд. Благодарни сме на застрахователната компания, че направи преценка за непринудено заплащане. Но ще продължим да претендираме за цялостния размер на декларираното от нас обезщетение ”, безапелационна е юрист Ковачева.
След като се съвзела от първичния потрес след загубата на татко си, щерката на Милен, която към този момент е млад правист по човешките права, поискала да взе участие в наказателния развой против виновника за злополуката Кристиан Николов, като частен обвинител. Калина не желаела да води цивилен производства, само че като частен обвинител имала правото да апелира правосъдното решение, в случай че не я удовлетворява. Тя е получила молба от организации, които желали разрешението й като негов правоприемник да употребяват името и лика на Цветков в битката за разнообразни дела. Тя обаче общително им отказала, защото знаела, че баща й не би одобрил сходно нещо.

Новината, че неуместно починалият публицист, който бе погубен от мощния джип на 22-годишния дрогиран Кристиан Николов, оставя шестцифрен ипотечен  заем на двете си деца, разбуни духовете. Загрижени фенове на Цветков умуваха върху разновидностите апартаментът да бъде продаден на търг, в случай че даренията, които другари, сътрудници и изцяло непознати хора събират за наследниците му, не са задоволителни. Това обаче не се постанова. Наследниците на Цветков се надяват да не изплащат дълга на починалия водещ, защото ипотечният му заем в ОББ е имал застраховка „ Живот ”. Съгласно контракта със застрахователната компания, Милен бил застрахован  за сума, равна на остатъка от главницата по заема, а при положение на гибел застрахователят ще покрие остатъка по заема.

Освен за личните си разноски, Цветков мислел и за тези на двете си деца. Журналистът бил безрезервен родител. Той плащал за образованието по право на щерка си Калина в Нидерландия, а за дребния си наследник Боян Милен плащал прехрана, виждал се с него при всяка опция и се стараел нищо да не му липсва.

Дълго време останалият без приходи публицист се издържал от спестяванията си. Когато те привършили, при започване на 2018 година Милен изпаднал в невъзможност и преместил ипотечния си заем от Общинска банка в ОББ при по-изгодни условия. Миналата година безработният Милен се принудил да продаде къща и земя във Врачанско. Това в действителност била последната имотна договорка, която журналистът осъществил. Цветков съумял да се закрепи за малко финансово около локалните избори предходната есен. Тогава той снимаше интернет предаване с претендента за кметския пост в София на „ Демократична България ” – арх. Борислав Игнатов.

В началото на април 54-годишният Цветков стартира да води предаването „ Алтернативата ” дружно с Генка Шикерова по кабеларката TV1. То бе обявено като предаване от „ самостоятелни и мислещи публицисти за самостоятелни и мислещи фенове ” с продуцент Люба Ризова. Уви, единствено месец откакто се завърна в телевизионния ефир след 2-годишно неявяване, колата на Милен бе пометена на червен светофар на бул. „ Черни връх ” от джип с дрогиран водач. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР