Сериозно наказание грози американският спринтьор и бивш световен рекордьор на

...
Сериозно наказание грози американският спринтьор и бивш световен рекордьор на
Коментари Харесай

Разследват Джъстин Гатлин за контрабанда на допинг


Сериозно наказване грози американският спринтьор и някогашен международен рекордьор на 100 метра Джъстин Гатлин, откакто от ИААФ започнаха следствие против него за контрабанда на допинг.

Той даже може да бъде отхвърлен вечно от атлетиката, защото това няма да бъде първото му нарушаване. През 2001 и 2006 година Гатлин беше към този момент наказван, като при второто му нарушаване той отнесе дисквалификация за четири години, откакто даде позитивна допинг проба.

Американецът е станал жертва на журналистическо следствие. Той е бил посетен в подготвителния си лагер от мними продуценти, които са помолили за помощ при намирането на препарати за повишение на издръжливостта на актьорите.

Членове на тима на Гатлин са дали обещание да им оказват помощ с доставката на контрабандни препарати под подправено наименование, написа " The Telegraph ".

Журналистите са записали диалози с треньора на Гатлин Денис Мичъл и неговия сътрудник Робърт Вагнер. Те са признали, че допингът необятно се ползва в леката атлетикаи има доста способи за заобикаляне на антидопинговите правила.

Треньорът даже е признал, че самият Гатлин продължава да взима неразрешени субстанции. След обявата спортистът разгласи, че е почтен и приключи работа с треньора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР