Сериозните финансови затруднения на комплекса разкри външният министър Екатерина Захариева.

...
Сериозните финансови затруднения на комплекса разкри външният министър Екатерина Захариева.
Коментари Харесай

Руският комплекс ”Камчия” дължи сериозни суми за данъци и такси

Сериозните финансови усложнения на комплекса разкри външният министър Екатерина Захариева. По думите й комплексът от години не е плащал дължимото на българската страна.
Захариева акцентира, че думите на съветския външен министър Сергей Лавров са точно в този подтекст като отговор на депутатски въпрос за финансовото положение на комплекса, който се стопанисва от кметството на Москва. Такова е и съглашението - за детски лагер.

До момента няма декларирано предпочитание комплекса да се трансформира в нещо друго, съобщи още Екатерина Захариева пред Нова.

Припомняме, външният министър на Русия Сергей Лавров съобщи, че съветската страна желае да придобие санаторно-курортния комплекс " Камчия ", намиращ се до устието на река Камчия на черноморския бряг. В отговора си Лавров споделя, че това е " неповторим план " и е " съвършен пример " за използването на " мека мощ " от страна на Русия.

От заложения към Лавров въпрос излиза наяве, че депутатите са проучвали въпроса с комплекса и са подготвили план за превръщането му в " съществена задгранична културно-хуманитарна площадка " за налагане на съветските ползи в Европа.

Предоставянето въз основата в Камчия на московските управляващи беше контрактувано от обществения министър в Тройната коалиция Емилия Масларова при визитата й в Москва през 2008 година Комплексът беше открит през 2010 година от тогавашния кмет на Москва Юрий Лужков и премиера Бойко Борисов.

Още тогава се появиха възражения, че даването на съветските управляващи на част от българското крайбрежие, което е и външна граница на Европейски Съюз, накърнява националната ни сигурност и тази на страните от общността.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР