Сериозни затруднения срещат в най-големия цигански квартал на Балканите -

...
Сериозни затруднения срещат в най-големия цигански квартал на Балканите -
Коментари Харесай

В Столипиново гонят преброителите, щели да ги сложат в списъци за масова ваксинация

Сериозни усложнения срещат в най-големия цигански квартал на Балканите - “Столипиново” в Пловдив. Хората там постоянно отхвърлят да се преброят поради клюки за тайни теории и страхове, че събирали данните им за описи за всеобща имунизация.

В квартала живеят над 60 000 души. Към момента електронно са се преброили едвам 3% от тях. По тази причина се постанова да тропат на вратите и да разпитват жителите на семействата.
свързани новини4379на 27.09.20216395на 05.10.2021
Преброителите молят хората в квартала да подходят с доверие към тях.

“Видят ме и избягат. Скриват се, не излизат вън. 20 минути им изяснявам какво е броене и най-после ме гонят”, изяснява Красимир Ангелов пред Нова телевизия.

Един от причините, с които в “Столипиново” отхвърлят преброяването, е терзанието им, че ще бъдат сложени в описи за всеобща против ковид.

В целия Пловдив електронно към този момент са се преброили 48% от жителите.

“Като цяла преброяването на територии с плътно малцинствено обитаеми е трудно”, разяснява Магдалена Костова, шеф на дирекция „ Демографска и обществена статистика” в Национален статистически институт.
свързани новини8873на 17.09.2021
“Със съдействието на Министерство на вътрешните работи и районното ръководство към този момент нещата вървят добре, огромна част от популацията е преброено”, изясни още Костова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР