Сериозни ще са разходите за турската икономика от провеждащата се

...
Сериозни ще са разходите за турската икономика от провеждащата се
Коментари Харесай

Последствията за турската икономика от санкциите

Сериозни ще са разноските за турската стопанска система от провеждащата се военна интервенция в северна Сирия. На 15 октомври президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увеличи митата върху стоманата от Турция до 50%, а също по този начин отхвърли продължение на договарянията за комерсиална договорка с Анкара.

„ Ако сегашните военни дейности продължат, турската стопанска система ще понесе избрани разноски. Турция ще поеме разноските за войната и ще се откаже от евентуални търговски ползи”, сподели комерсиалният секретар на Съединени американски щати Уилбър Рос. В случай на комерсиална договорка, тя би довела до растеж на Брутният вътрешен продукт на Турция до 4% и основаването на нови над 150 000 работни места.

През март 2018 година Съединени американски щати вкараха мита за внос на стомана от Турция на размер на 25% и на алуминий в размер на 10%, които се ползват за всички страни в света като се изключи Австралия, Аржентина, Бразилия и Южна Корея. През август предходната година президентът Тръмп подреди митата на стоманата и алуминия от Турция да бъдат нараснали, надлежно до 50% и 20%. През май 2019 година те бяха понижени на 25%. В отговор на това решение Турция също намали двойно митата на 22 артикули, които внася от Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР