Сериозни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 посрещат спортистите и

...
Сериозни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 посрещат спортистите и
Коментари Харесай

Сериозни мерки срещу COVID-19 посрещат спортистите на Токио 2020

Сериозни противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19 посрещат спортистите и ангажираните с Олимпийските игри в Токио.

Строгите правила влизат още преди заминаването за Япония със наложителни два негативни PCR теста, които се вършат в границите на 96 и 72 часа преди потегляне. Без тези проби, които са по специфичен стандарт на локалното държавно управление, чужденците изобщо не получават опция да пътуват за Токио.

При идването от самолета първо слизат пасажерите, които са интернационален пренос, след което локалните жители, а най-сетне и ангажираните с Олимпиадата.

На самото летище се минава през три инспекции, в които, с изключение на идентификация и олимпийска акредитация, която замества визата за страната, би трябвало да се дават избрани QR кодове от профилирани приложения, които дават информация за здравословното положение и за мястото, където е отседнал всеки по време на престоя си в Япония.

В следствие всеки минава бърз тест със слюнка на летището, след което и останалите рутинни инспекции при влизане в непозната страна.
Цялата процедура на летището продължава не по-малко от 6 часа, което извънредно доста изнервя идващите за Игрите в Токио.

При приемане на позволение за влизане в страната всички чужденци са сложени под 14-дневна карантина и са сложени в самобитен балон, като имат право да употребяват единствено профилирания олимпийски превоз за напредване до оборудванията, като не могат да с разхождат свободно из града. След настаняването PCR проби се вършат във всеки от първите три дни, а по-късно на всеки четири дни до края на престоя в Токио.

Японската столица сега е в изключително състояние поради покачвания брой болни, поради което заведенията, заведенията за хранене и питейните заведения са с ограничаване да работят до 20.00 часа локално време и не продават алкохол. На жителите на града е неразрешено да влизат без защитни маски на лицето на закрити места, само че те носят маски и навън. При опция се съблюдава физическа отдалеченост, като се изключи градския превоз и изключително в метрото, като на останалите места хората даже заобикалят да се ръкуват. Пътуванията сред префектурите също са лимитирани и се реализират единствено при нужда.

Въпреки всички старания на домакините, от 1 юли насам 71 души, свързани с Олимпиадата, включително 31 чужденци, са дали позитивни проби за Ковид-19. Инфектираните спортисти в Япония досега са петима, като трима от тях са живеели в олимпийското село.

Очаква се на Игрите от 23 юли до 8 август да вземат участие над 11 хиляди състезатели.

Организаторите през днешния ден оповестиха и за първи инфектиран с ковид доброволец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР