Сериозни пропуски в нюйоркски затвор са дали възможност на осъдения

...
Сериозни пропуски в нюйоркски затвор са дали възможност на осъдения
Коментари Харесай

Установиха сериозни пропуски в затвора, където е починал Джефри Епщайн

Сериозни пропуски в нюйоркски затвор са дали опция на наказания за полово закононарушение Джефри Епстайн да отнеме живота си, откриха федерални следователи, заяви Би Би Си.


Според отчет на контролния орган на американското министерство на правораздаването надзирателите са оставили Епщайн самичък и не са го ревизирали или претърсили килията му.

В отчета се споделя, че 13 чиновници не са изпълнили отговорностите си.

По време на гибелта си 66-годишният Епщайн е очаквал правосъден развой по федерални обвинявания за трафик на хора за полова употреба.

Надзорният орган съобщи, че е открил " многочислени и съществени пропуски " в пандиза.

Главният контрольор на Министерството на правораздаването откри, че надзирателите не са направили обход, пренебрегнали са наблюдението на Епщайн, а по-късно са фалшифицирали затворнически документи, с цел да прикрият нарушаванията си.

В отчета от 120 страници се споделя, че макар предходния опит за самоубийство на Епщайн, надзирателите не са му определили съквартирант и са му разрешили достъп до в допълнение спално долни дрехи, което е било употребявано при самоубийството му.


В отчета се споделя също, че камерите за наблюдаване наоколо до отделението, в което е бил настанен, не са работили, което значи, че не са снимали видеоматериал отвън килията му в нощта, когато е умрял.

" Комбинация от немарливост, непозволено държание и откровени пропуски в осъществяването на служебните отговорности... способстваха за основаването на среда, в която евентуално един от най-известните пандизчии в ареста на BOP е бил оставен без наблюдаване и самичък в килията си ", съобщи Майкъл Хоровиц, основен контрольор на министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

В отговора си на отчета шефът на Федералното бюро на пандизите Колет Питърс съобщи, че констатациите са " притеснителни ", само че упрекнатите в непозволено държание са " доста дребен % от почти 35 000 чиновници допълнително от 120 институции, които не престават да се стремят към високи достижения в региона на корекционното дело всеки ден ".

В отчета се отхвърлят всевъзможни догатки, че повода за гибелта на Епщайн е нещо друго от самоубийство.

Опозореният финансист, който общуваше с някои от най-известните хора в света, беше наказан през 2008 година за склоняване към проституция на малолетни.

Той беше задържан още веднъж през 2019 година, когато прокурорите го упрекнаха, че е управлявал " голяма мрежа " от малолетни девойки за секс./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР