Сериозни пречки пред проекта за газопровода „Северен поток 2“ от

...
Сериозни пречки пред проекта за газопровода „Северен поток 2“ от
Коментари Харесай

Строителството на Северен поток 2 е осигурило 30 работни места в Европа


Сериозни спънки пред плана за газопровода „ Северен поток 2 “ от юридическа позиция няма, макар желанието на някои страни да разчистят европейския пазар за американския газ. В това е убеден министъра на икономическото развиване на Русия Максим Орешкин.

„ Нещо съществено, което би попречило на реализирането на този план от юридическа позиция, от позиция на икономическите въпроси – няма. Разбираемо е, че има предпочитание на обособени страни да разчистят европейския пазар за по-скъпия американски газ “, е декларирал той по време на конференция под надпис: „ Конкурентоспособна Русия – нови пътища “, която се организира през днешния ден в Берлин.

Орешкин е убеден, че колкото по-активно Европа отстоява икономическите си ползи, „ толкоз по-добре ще е и за Европа, и за Русия “.

Проектът ще донесе икономическа полза, ще направи немската стопанска система, австрийската стопанска система по-конкурентоспособни, разяснява той, представен от Интерфакс.

Междувременно германо-руската външнотърговска палата в четвъртък популяризира известие, съгласно което строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ е основало в Европа 30 хиляди работни места.

„ За последните пет години, най-големият към днешна дата инфраструктурен план в Европейски Съюз даде опция за основаване в Европа на 30 хиляди нови работни места “, се споделя в известието. В него се отбелязва, че над 70 % от жителите на Германия поддържат строителството на газопровода, защото той ще им разреши понижаване на цените на газа и електрическата енергия.

„ Намаляването на цената на газа и електрическата енергия след реализиране на плана „ Северен поток 2 “ ще усетят освен фирмите, само че и европейските семейства, а също по този начин и редовите консуматори. Такива преимущества се ценят доста от немското население. Според допитване за „ Северен поток 2 “, извършено от института за публично мнение Forsa през януари тази година, 73 % от немците поддържат строителството на газопровода и единствено 16 % се афишират за отвод от него “, се споделя в известието.

Проектът за газопровода „ Северен поток 2 “ планува създаване на две тръби с потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР