Сериозни повреди са били нанесени на картината на Иля Репин

...
Сериозни повреди са били нанесени на картината на Иля Репин
Коментари Харесай

Руснак изпи 100 грама водка и повреди световен шедьовър

Сериозни повреди са били нанесени на картината на Иля Репин " Иван Грозни убива сина си " след нахлуване на варварин в Третяковската изложба. Задържаният варварин е бил пийнал.
Мъжът си признал, че отишъл да прегледа творбата в осем часа вечерта. В бюфета изпил 100 грама водка. Той по принцип не пиел и алкохолът му подействал. Видео с обяснението на 37-годишния пакостник беше публикувано от Министерство на вътрешните работи на Руската Федерация.
В отговор на въпроса дали осъзнава тежестта на стореното, арестуваният дал отговор утвърдително. Вандалът обяснил постъпката си и с желанието да възвърне историческата правдивост. Той развалил картината поради недостоверността на изобразените на платното исторически обстоятелства.
Задържаният съществено е развалил картината на три места, като е разрушил предпазващото я стъкло с железно стълбче от заграждението.
Платното е било пробито на три места в централната част, където е изобразен царският наследник. В резултат на нанесените удари дебелото стъкло, което пази картината от температурните съмнения, е било разрушено. То е пробило канавата. При рухването на стъклото мощно е потърпевша и авторската рамка на творбата. По щастлива случайност най-ценното в картината - изображенията на лицата на царя и на сина му не са потърпевши.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР