Сериозни несъответствия съдържа заповедта на Министерството на здравеопазването за ресурса

...
Сериозни несъответствия съдържа заповедта на Министерството на здравеопазването за ресурса
Коментари Харесай

Пълна с грешки е частта за Пловдив в заповедта на МЗ за болници и легла в страната

Сериозни несъответствия съдържа заповедта на Министерството на здравеопазването за ресурса лечебни заведения и кревати по отношение на пандемията от Коронавирус 19 по отношение на Пловдив, стана ясно от днешния брифинг на Областния медицински щаб.
Липсват декларирани лечебни заведения, по тази причина пък са вписани лечебни заведения от Исперих и Кубрат, броя кревати не дават отговор . Очаква се да бъдат нанесени корекциите. Осигурени са защитните дрехи за деветте лечебни заведения, които са на първа линия и чакат пациенти, само че броят им не е задоволителен, по тази причина се чакат още доставки. 
След като Националният щаб разгласи четирите нови случая за Пловдив, още една болница- " Св. Пантелеймон " минава през наложителната стерилизация и епидемиологично следствие на контактните лица. Там се оказа инфектиран пациент, който е бил в независима стая. 
Междувременно стана ясно, че Апелативна прокуратура- Пловдив взема на специфичен контрол 48 досъдебни производства за нарушение на изключителните ограничения. В 45 от случаите става дума за неспазване на наставление за домашна карантина, три досъдебна производства са за предаване на погрешна информация. Най- доста извършители има в Стара Загора- 7. Другите производства са в Димитровград, Чирпа, Хасково и Крумовград. От Апелативна прокуратура припомнят, че след влезлите в действие законодателни промени, наказването за нарушение на разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразителна болест по хората, по време на зараза, пандемия или изключително състояние, е до пет години „ отнемане от независимост “ и санкция в размер от 10 до петдесет хиляди лв..
 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР