Сериозни нарушения в дейността на завода за боклук в София

...
Сериозни нарушения в дейността на завода за боклук в София
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Заводът за боклук не преработва отпадъка, а бонусите растат

Сериозни нарушавания в активността на завода за отпадък в София е открила инспекция, назначена от столичния кмет Васил Терзиев. Одитът сочи, че постоянно не е постиган нужният тонаж култивиран отпадък, а събраните боклуци са непосредствено заравяни. Много от оборудванията в завода са за ремонт единствено след няколко години работа, а аварийни елементи липсват. Открити са нарушавания и във връзка с сключваните контракти по публични поръчки за доставка на съоръжение.

Терзиев разяснява още, че заводът на процедура не е преработвал боклука, само че управлението е получавало бонуси, като месечното заплащане на шефа е било към 10 000 лв., а на заместник-директора - към 12 000 лв.. " Столичният цех за отнасяне на боклуци не преработва отпадъка, а бонусите порастват в геометрична градация ", уточни той.

От общината прецизираха, че в случай че не се подхващат ограничения във връзка с завода за отпадък, депото ще се препълни в границите на идващите 3 години. Васил Терзиев добави, че отчетът с нарушаванията ще бъде изпратен на прокуратурата.

В понеделник Терзиев написа в профила си във Facebook: " Докладът от предоставения от мен одит на Столичното дружество за отнасяне на боклуци " крещи " занемареност. Затова изпратих отчета от инспекцията към Софийската градска прокуратура за следващи дейности по подготвеност ".

Терзиев показва, че оттук насетне решението за идващите стъпки е в ръцете на прокуратурата.

" Безстопанственост - като груба немарливост във връзка с активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани планови задачи при строителството, липса на действен надзор и надзор по осъществяването, липса на надзор, разпределяне на безусловно нелогични и незаслужени
бонуси по отношение на резултатите и скарано с икономическата логичност утежняване на финансовото състояние на предприятието ", написа в обществената мрежа столичният кмет. За всичко това съгласно него би трябвало да бъде потърсена отговорност.

Припомняме, чена 2 януари от пресцентъра на Столичната община оповестиха, че Столичното дружество за отнасяне на боклуци не извършва задачата си по предопределение и има евентуален риск, в случай че не се вземат незабавни ограничения, София да преживее рецесия с боклука в идващите три години. Това откри новият мениджмънт на завода по една от течащите на място инспекции, оповестиха от Столичната община.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР