Сериозни данъчни облекчения планира да въведе община Пазарджик за семействата,

...
Сериозни данъчни облекчения планира да въведе община Пазарджик за семействата,
Коментари Харесай

Пазарджик намалява местните данъци на семейства със спортуващи деца

Сериозни данъчни облекчения възнамерява да вкара община Пазарджик за фамилиите, чиито деца спортуват.  Облекченията ще бъдат в размер на 30% за локалните налози и такси на такива фамилии, заяви кметът Тодор Попов. Идеята е по този начин да бъдат подтиквани, а и стимулирани спортуващите деца. Тя е и знакова за идното домакинство на Пазарджик като " Европейски град на спорта " през 2020 година

Докладът за намаляването на локалните данъци с 30% ще бъде импортиран в Общинския съвет на Пазарджик при започване на 2020 година, като задачата е да стартира да действа още през идната година.

 

" Работим по системата, посредством която ще получаваме информация за спортуващите деца. За 2020 година като " Европейски град на спорта " сме планували над 150 събития в Пазарджик - надпревари, спортни фестивали, кръгли маси и др ", прецизира Тодор Попов.

За да се употребява локалното данъчно облекчение не е задоволително детето единствено да е записано в клуб. То би трябвало да е картотекирано в съответната национална федерация и да взе участие на надпревари.

В община Пазарджик развиват и поддържат 12 типа спорт. Преди години Тодор Попов възвърне и закритото през 1996 година спортно учебно заведение, което бе от водещите в страната. За последните две години община Пазарджик съумя да възвърне и забравената популярност на волейбола. През 2018 година Хебър завоюва Купата на България, а за тази година упоритостта е да създадат дубъл - шампионска купа и Купата. Традиционно в града се развиват и радват на медали и трофеи от вътрешни и интернационалните състезание и шампионати в плуването, художествената гимнастика и други спортове, напомня БНР.

„ Физическата интензивност е персонален образец и ние желаеме да създадем нов модел, с който да накараме от ден на ден хора да спортуват, а това е изключително значимо за подрастващите “, разяснява кметът на Пазарджик Тодор Попов.

По-рано през седмицата Тодор Попов дружно със златното момиче Ренета Камберова и общинският консултант Александър Иванов получиха знамето и купата " Пазарджик - Европейски град на спорта 2020 " на публична гала на ACES (Асоциация на европейските градове и столици на спорта) в Европейския парламент в Брюксел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР