Сериозна тревожност. Така българският еврокомисар Мария Габриел описа ескалиращото напрежение

...
Сериозна тревожност. Така българският еврокомисар Мария Габриел описа ескалиращото напрежение
Коментари Харесай

Мария Габриел коментира напрежението САЩ - Иран и Брекзит

Сериозна тревога. Така българският еврокомисар Мария Габриел разказа ескалиращото напрежение сред Съединени американски щати и Иран след убийството на иранският военачалник Касем Солеймани.

БЛИЦ напомня, че при офанзива на американски дрон беше погубен иранският военачалник Касем Солеймани, командващ бригадите Ал Кудс и началник на иранските интервенции зад граница .

„ Трябва да има деескалиране на напрежението. Трябва да има доста огромна нерешителност. Европа може да бъде координатор и балансьор.

Много значими ще бъдат идващите няколко дни и седмици. Европа би трябвало да остане стожер в тази обстановка и да търси решение на казуса “, съобщи тя в утринния блок на bTV.

„ Не бих могла да кажа какви могат да бъдат реакциите на страните в тази обстановка “, добави тя.

„ Културата е част от нашето ДНК и ние би трябвало да пазим нашите обичаи и полезности. България способства извънредно доста за културното завещание на Европа “, добави българският еврокомисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел във връзка днешния Йордановден .

„ Европа има своите проблеми, само че тя е мощна, когато е обединена. Бюджетът на моя сектор е в размер на 130 милиарда Не са значими толкоз парите, най-важно е в какво ще ги влагаме.

Европа ясно декларира, че ще влага в обучение и в младежите. Аз желая България и страните от Източна Европа да бъдат по-активни в стратегия „ Хоризонт 2020 “. Аз желая да има предварителна инспекция на плановете и да има ограничения за присъединение към консорциуми, с цел да може страните да се причисляват по-лесно.

За България суперкомпютърът е опция, от която би трябвало да се възползваме оптимално. Това е една отлична опция за привличане на вложители. Моето предпочитание е България да се трансформира в един новаторски хъб.

Суперкомпютърът е с европейско финансиране и дофинасиране от страна на страната. Хубавото е, че той ще се употребява от всички европейци и България да стане център на новаторските технологии “, безапелационна бе Габриел.

Българският комисар разяснява и протичащото се към Брекзит: „ Нямаме доста време да разясняваме тематиката Брекзит. Няма да има договаряния на парче. Хората би трябвало да бъдат сигурни, че правата им ще бъдат предпазени.

За мен най-важно е да продължи да работи програмата Еразъм, която е от изключителна изгода за всички младежи и Англия е деятелен участник в нея “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР