Сериозна порция подигравки отнесе главният прокурор Иван Гешев заради свое

...
Сериозна порция подигравки отнесе главният прокурор Иван Гешев заради свое
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Вълна от подигравки с Гешев във фейсбук заради Каренин

Сериозна порция насмешки отнесе основният прокурор Иван Гешев поради свое изявление.
Той разяснява Христо Иванов и визитата му в парк " Росенец " с думите:
" Опитът на един, към този момент неуспешен политик, да щурмува Зимния замък, е несполучлив към този миг заради няколко аргументи. Най-малкото това не е Зимния замък, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се пробва да откри работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа. "
В Зимния замък не е бил Каренин, а Керенски. Гешев съпоставя абсурда от оня ден с щурма на Зимния замък в Петроград (Санкт Петербург) през октомври 1917 г от болшевиките. Зимния замък е олицетворявал властта и страната. По думите на Гешев излиза, че летният приморски замък на Доган въплъщава властта и страната България.
Ето някои от мненията за изявлението на Гешев:
Александър Симов (журналист)
Леле, публицистиката в действителност е заорала дъното. Всяка осведомителна организация, без значение от цвят и кресливост, откакто съобщи думите на Иван Гешев: " Това не е Зимния замък и вътре не е Каренин ", би трябвало в името на истината, в името на историята, в името на спасението на душата си, да напише, че Гешев е исторически необразован. В Зимния замък е Керенски. Не Каренин. Това е рентгенова фотография на безкултурието, което ни е хванало като ракови метастази.
Евгени Дайнов (политолог)
Каскет, Керенски и Каренин все почват с К. Ама не са един и същи човек.
След това добавя: Разбрах, какво става.
Корпулентните каскети са си повярвали на личната агитация, че Президентът е наш човек. И сега ни оповестяват следното: " Абе ние имаме силата да ударим президента ви, къде сте тръгнали да ходите на Росенец в събота? ".
План Б, несъмнено, е да затворят автомагистрала Тракия, с цел да отрежат огромните градове от морето. Но към този момент се пробват, нахлувайки при Радев, да ни опасяват нас.
Готови са да счупят страната, поради едни сараи! Не е за поверие.
Мария Касимова-Мойсет (журналист)
Каренин?!?! Сараите на Доган са съпоставени със Зимния замък. Дали Гешев осъзнава какво всъщост споделя? А установяването на работническо-селска власт, казано от работническо-селски каскетаджия, явно с претенцията, че е представител на някакъв капиталистически (да не кажа кралски) хайлайф, е доста показателно. Иронийката му също.
Александър Фьодорович Керенски (4 май 1881 – 11 юни 1970) е съветски политик. Заема министерски постове в първите 2 държавни управления на княз Георги Лвов след Февруарската гражданска война (1917) и е ръководител на Временното държавно управление на Руската република преди вземането на властта от болшевиките в следствие от Октомврийската гражданска война от 1917 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР