Сериозна градушка се изсипа този следобед над смолянското село Славейно,

...
Сериозна градушка се изсипа този следобед над смолянското село Славейно,
Коментари Харесай

Отново градушка и порои в Смолянско, унищожена е 100% от реколтата

Сериозна градушка се изсипа този следобяд над смолянското село Славейно, като ледените парчета унищожиха на 100% от селскостопанската продукция на хората. Бурята се разразила малко след 15 часа, като първо заваляло дъжд, който в следствие е минал в градушка.
 градушка и прой
„ В началото размера на ледените парчета беше, като на грахово зърно, само че в следствие станаха огромни като орех. Валя към половин час. Всичко е попиляно. Фасулът и картофите са унищожени, листата от овошките са на земята. Всичко беше побеляло, настилката от лед беше над 5 см., колите като минаваха се получаваха коловози “, разяснява кметът на селото Тодор Горелов. Според него, на този стадий няма данни за потърпевши здания.

Градушка и мощен дъжд се излял и над смолянското село Петково. „ За благополучие при нас се размина добродушно. Валя и градушка, само че дребна, множеството бе пороен дъжд, само че нямаме пакости “, разяснява Юлиян Чиев, кмет на Петково.
 градушка и прой
Наводнени улици в резултат на мощния дъжд имаше този следобяд и в Девин. Там също се изсипали съществено количество вода, само че на този стадий няма данни за провали, съгласно дежурната част на общинската администрация.
 градушка и прой

 градушка и прой
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР