Сериозен успех за варненски ученици. Възпитаници на търговската гимназия Георги

...
Сериозен успех за варненски ученици. Възпитаници на търговската гимназия Георги
Коментари Харесай

Международно признание за ученици от Варненската търговска гимназия

 Сериозен триумф за варненски възпитаници. Възпитаници на комерсиалната гимназия " Георги Стойков Раковски " бяха отличени на интернационален онлайн панаир, проведен в Чехия. Те са се преборили за челни места в конкуренция с десетки образователни компании от целия свят, оповестява Радио Варна. 

Ралица Жекова, Моника Атанасова и Франческа Андреева. Eдинайсетокласнички от Търговската гимназия във Варна. Те са част от екипа на " Кейк енд бейк “ - учебно-тренировъчно  дружество. Фиктивна компания с която учениците се приготвят за действителния бизнес. Франческа изяснява:

" Идеята е още в учебно заведение да се срещнем с всички нужни документи с цел да се стартира сходен бизнес, дружество. Това ни е много потребно, тъй като имаме нагледна визия по какъв начин се случват нещата в действителния живот и несъмнено е огромен опит. "

Едно от преимуществата на ученето в онлайн среда е, че учениците са се присъединили в няколко интернационалните панаира. Един от тях е в Чехия. На него екипът на " Кейк енд бейк “ е отличен за направата на най-хубав флаер:

" Нашето дружество е разграничено на екипи – имаме си шеф, зам.-управител, маркетинг експерти. В случая този флаер го създадоха маркетинг експертите, които сме аз и още едно момче. Награда в онлайн среда за жал е единствено електронен документ ", споделя Франческа Андреева.

Освен това учениците са изработили азбучник, фирмена маска, лого и уеб страница. В чешкия онлайн панаир са взели участие 75 образователни компании. 

" Кейк енд бейк “ има дейни профили в две от обществените мрежи. С насъбрания опит от образователната компания, Моника Атанасова не изключва опцията тя и съучениците ѝ, да стартират и активност в действителния бизнес:

" Ако успеем да се стиковаме по метода по който съумяваме сега може и да измислим нещо, а за нещо не в бъдеще да открием магазин или  нещо сходно. Тъй като към този момент знаем по какъв начин се подават документи, какъв брой време се чака, какви такси се заплащат. Това са неща, които се изследват и се реализират от счетоводния отдел, който също има значителен принос за всичко. "

Друга образователно дружество от Варненската комерсиална гимназия " Той Джой “ има първо място на чешкия онлайн панаир в надпреварата да показа компанията си в границите на 90 секунди и трето място за " Най-оригинална фирмена маска “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР