Сериозен удар срещу нова банда, опитваща агресивно да завземе наркопазара

...
Сериозен удар срещу нова банда, опитваща агресивно да завземе наркопазара
Коментари Харесай

Кой стои зад разбитата наркоплантация с дрога за милиони край Поморие

Сериозен удар против нова тайфа, опитваща нападателно да завземе наркопазара по Южното Черноморие, е направила Бургаската полиция, оповестява "Флагман ", цитирайки чудесно осведомени източници. Това е станало преди броени дни, когато спецполицаи нахлуха в наркоплантация сред поморийските села Бата и Страцин с близо 200 растения и подготвяна за продажба продукция от 90 кг.

Откритото количество дрога беше оповестено като рекордно за тази година, а от прокуратурата оповестиха, че единствено изсушената листна маса възлиза на над половин милион лв.. Разследващи обаче разкриха пред Флагман.бг, че на улицата дрогата върви в пъти по-скъпо: от 10 до 20 лева за грам. Сумата може да се вдигне още, в случай че продукцията бъде пласирана на чужденците в морските курорти.

Все още не е подготвена експертизата на конфискуваните 193 растения, някои от които надвишават метър и половина. Очаква се количеството от тях да е към 100 кг. Това значи, че създадената дрога възлиза на няколко милиона лв., разриват още нашите източници.

Нито една от разрушените наркобанди за последните 5 години в Бургаско с водачи знакови лица като Димитър Желязков-Очите, Иван Митов-Слънцето, Георги Илиев, Любомир Славов-Мазния, Станислав Панайотов-Тачо и други не е залавяна с толкоз доста дрога. Когато пък преди 2 години ГДБОП удари бандата от ММА бойци на Георги Карчев-Карчо и Илко Паскалев, полицията откри супер съвременна наркооранжерия с към 10 кг канабис. Тогава основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разгласи, че потенциалът на лабораторията е бил задоволителен да зареди потребностите от марихуана на половината от Бургас плюс тези на градовете към него.
 Нивата е добре прикрита, а растенията са засадени на разстояние, с цел да дадат допустимо най-хубава годишна продукция
Според нашите източници разрушената ферма в Поморийско е можела да покрие целия пазар на лека дрога по Южното Черноморие за няколко сезона напред.

Не инцидентно е определен и регионът на оранжерята. Тя е ситуирана единствено на 20 км от най-големия ни морски курорт – Слънчев бряг и в непосредствена непосредственост до Поморие и Несебър. Това значително взема решение казуса на бандата с превозването на дрогата.

Припомняме, че до момента в който полива растенията е задържан 57-годишният бургазлия Тодор Стаматов. Той е пенсиониран моряк, не е престъпно проявен или осъждан. Нарконивата се намира тъкмо във фамилния му парцел. На пръв взор той е съвършен заслон за незаконната активност, настояват от полицията.
 90 кг е единствено изсушената подготвена продукция, открита в хартиени пликове и бидони
Защитната версия на бургазлията, който е регистриран като аграрни производител, е, че отглеждал марихуаната, с цел да си прави масло от нея. Той обаче няма здравословни проблеми и този претекст съществено издиша. Това важи и за изказванието, че възнамерявал да изгори растенията поради ниското наличие на наркотично вещество в тях. Тетрахидроканабинолът в конфискуваната дрога е 8%, заяви шефът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Това е и междинната стойност на залавяната през годините лека дрога в страната. Над 10 % интензивно наркотично вещество се съдържало само в най-скъпата и качествена марихуана на пазара, известна като "холандец ".

Според проверяващи след разбиването на бандата на Митьо Очите предишното лято интерес към Южното Черноморие и в частност към Слънчев бряг почнали да имат освен огромните столични групировки, само че и по-малките от вътрешността на страната, които преди не смеели да припарят в региона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР