Сериозен казус се е заформил в последните няколко дни в

...
Сериозен казус се е заформил в последните няколко дни в
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ: Абсурдно решение! Осъдиха един от най-добрите ни баскетболисти да плаща след съдебно решение

Сериозен проблем се е заформил в последните няколко дни в българския баскетбол, научи БЛИЦ. Става въпрос за един от най-хубавите баскетболисти в най-новата ни история Филип Виденов. Преди няколко дни Филип се завърна у нас от Иран, където игра за последно, и се причисли към Берое. На този стадий обаче Виденов няма право да играе за старозагорци.

Ето и повода. Към този миг ФИБА е издала възбрана за картотека на Филип Виденов заради решение на BAT (Basketball Arbitral Tribunal). Играчът е завел дело против Цървена звезда, за който игра през 2009/2010 година, за неизплатени заплати. Трибуналът обаче много изненадващо отсъжда в интерес на клуба, т.е. Виденов губи делото. Според решението българинът би трябвало да заплати 15 000 евро отплата на Цървена звезда за правосъдните разходи и такси, както още 8000 евро разноски за самия арбитраж.

Любопитното е, че в началото Филип Виденов е бил картотекиран в българската федерация, откакто от Иран, където той игра за последно, са пристигнали всички документи. БЛИЦ обаче научи, че няколко часа по-късно идва писмо от ФИБА във федерацията, в което се оповестява за изгубеното дело от страна на Филип Виденов и дължимата сума от 23 000 евро. ФИБА не разрешава интернационален трансфер на българския баскетболист и картотеката му незабавно е била анулирана.

БЛИЦ се свърза с шефа на баскетболния Берое Васил Кифев. Ето по какъв начин той разяснява случая: “Не съм осведомен с проблема на Филип Виденов и за това, което вие говорите. Той е картотекиран, защото получихме letter of clearance от Иран. “ На въпрос, дали Виденов през днешния ден ще играе против Черно море, Кифев отговори: “Не знам по какъв начин ще се развие обстановката с ФИБА. Питайте федерацията. ”

А от федерацията ни оповестиха това, което към този момент написахме – че в действителност на база на получени документи от Иран Филип Виденов е получил картотека, само че по-късно тя е била анулирана. Иранците очевидно не са били наясно с проблема на Виденов и Цървена звезда и са дали зелена светлина за прехвърлянето в Берое. Само че от ФИБА са уведомили българската федерация за ситуацията на някогашния ни национал. " Картотека ще може да бъде издадена, когато получим от ФИБА вероятно ново писмо за смяна на обстановката ", обявиха от федерацията.

Тази вест слага в затруднено състояние Берое, който с изключение на неуверените резултати, освободи и Майк ди Нуно.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР