Сериозен инцидент съпътства мача от предварителните кръгове за Купата на

...
Сериозен инцидент съпътства мача от предварителните кръгове за Купата на
Коментари Харесай

Страшен екшън! Биха играч в тунела, публиката нахлува

Сериозен случай съпътства мача от предварителните кръгове за Купата на България по футбол сред Чавдар Етрополе и Балкан Ботевград, научи БЛИЦ. Домакините продължиха напред след 1:1 в постоянното време и осъществяване на дузпи. Резултатът обаче бе най-малкото, което ще се запомни в срещата.

Гостите от Ботевград поведоха с 1:0 в резултата, след което домакините изравниха. През целия мач напрежението се покачваше, до момента в който не ескалира минути преди края на постоянното време. Съдията изгони състезател на Балкан Ботевград, който се прибра в тунела.

Там обаче бе засрещнат от мощния удар на неприятелски играч. Футболистът на Балкан Ивелин Данчев се строполил на земята, където бил открит след няколко секунди от треньора Иван Редовски. " Намерих го на земята. Скулата му беше подута ", разяснява пред екипа ни играещият президент и треньор на ботевградчани. Някъде по това време и част от публиката нахлу към терена да търси разпра. 

По-късно потърпевшият е посетил болница, с цел да си извади здравно за нанесения удар. " С нищо не сме предизвикали домакините. Дори преднамерено седнах на трибуните, с цел да не нагорещявам ситуацията на аварийна пейка ", добави треньорът на Балкан Иван Редовски.

На трибуните имаше към 1000 фенове, а дербито сред двата тима е много напечено поради локалното съревнование. Съдията Георги Николов също " спомогнал " за цялостната конюнктура с много любопитни отсъждания. Помощниците му - също.

Най-неприятното в целия случай е, че единствено след няколко дни - в събота, Балкан и Чавдар Етрополе ще играят мач, този път за състезание. Двубоят е в Ботевград. " Какво да направя, да викна 2000 служители на реда за мача ли?! Заради държанието на хората в Етрополе какво да изяснявам на публиката в Ботевград? Още сме втори-трети кръг, а виждате какво се случва в нашата група. Съдиите не са на равнище, ще стане ужасно. В Ботевград в никакъв случай не е имало произшествия. Никога почитател не е нахлувал на терена. Съдиите имат цялостно успокоение. Всеки път ги посрещаме както прилича. Никой не ги тормози. И какво получаваме в подмяна?! ", добавя Редовски.

Лошото в тази ситуация е, че множеството тимове от третото равнище на футбола са подпомагани от общините и частния бизнес. След съдийските гаври и сходни мачове като този в Етрополе, част от тях не виждат смисъл да не престават да дават парите си. От това страдат тимовете, от това ще пострада и футбола в градовете...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР