Сериозен интерес бе проявен към писмения изпит за заемане на

...
Сериозен интерес бе проявен към писмения изпит за заемане на
Коментари Харесай

Сериозен интерес към изпита за „младши прокурор“

Сериозен интерес бе проявен към писмения изпит за заемане на длъжността „ младши прокурор “ . На препитването през днешния ден се явиха 550 претенденти , които се борят за заемането на 19 длъжности , оповестиха от Висшия правосъден съвет /ВСС/. 

Изпитът се организира в аудитории №272, №292 и №255 на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. Той е плануван с решение на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет по Протокол № 2/25.01.2023 година (обн. Дъждовни води, бр. 12/03.02.2023 г.), конкурс за заемане на 19 длъжности „ младши прокурор “ в 14 районни прокуратури .

От позволените до присъединяване в състезанието 781 претенденти, на писмения изпит се явиха 550 .

В 09:00 часа, в зала № 272, в наличието на членовете на конкурсната комисия и на претенденти от трите аудитории, се изтегли проблема по наказателноправни науки , както и теста по Право на Европейския съюз в региона на правата на индивида , които претендентите ще вземат решение.

Писменият изпит продължава 5 астрономически часа , като в тях не се включва времето за прочитане и разпределяне на проблема и теста.

Кандидатите, получили оценка не по-ниска от доста добър „ 4,50 “ , както на проблема, по този начин и на теста, ще бъдат позволени до вербален изпит.

Резултатите от писмения изпит ще бъдат оповестени на общодостъпно място в постройката на Висшия правосъден съвет и на интернет страницата на Висш съдебен съвет в тридневен период от подписването на протокола от комисията, оповестиха още от Висш съдебен съвет. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР