Сериозен етнически конфликт между македонци и албанци може да избухне,

...
Сериозен етнически конфликт между македонци и албанци може да избухне,
Коментари Харесай

Етнически конфликт в РС Македония, ако откаже офертата на Макрон

Сериозен етнически спор сред македонци и албанци може да избухне, в случай че Северна Македония бъде отделена от Албания по пътя й към Европейски Съюз. Това разяснява Виктор Стоянов, ръководител на фондация „ Македония “, в изявление за „ Фокус “.

„ Очаквах държавното управление на Димитър Ковачевски да подпише документа, само че това не стана и отговорността бе трансферирана върху македонския парламент “, уточни той.

Изтичат последните часове, в които би трябвало това да се случи в противоположен случай Албания ще тръгне по пътя на евроинтеграцията, а Македония ще си остане под съветско и сръбско въздействие, предизвести Виктор Стоянов.

„ А това е предложение, което е финално – да подчертая за вашите слушатели, то не предстои на смяна. То е гласувано и в България и е и признато от Европейския съвет. То е в рамката на Северна Македония, преговорната й рамка. Това не е алтернатива или някаква форма на разискването. Това е едно предложение, което е то, няма друго. И много европейски водачи, в това число и Марк Рюте, се изрекоха, че това е предлагането. Ако не го одобри в този момент Северна Македония, друго няма да има. Това подсказва, че Северна Македония ще изпадне в европейска изолираност във връзка с своята евроинтеграция “, уточни Стоянов.

Сръбски компании финансират митингите в Македония, означи още Стоянов.

„ Всичко, несъмнено, е ориентирано срещу българите, срещу България.Предните дни бяха сред 10 и 12 хиляди души по наши оценки, а нощес бяха не повече от 3000 души и митингът завърши за към 40 минути. Очакваме през днешния ден да затихне още повече.

Имахме информация за избрани провокатори, които пристигнаха в Северна Македония от Сърбия, за един-два дни пристигнаха и двама представители, по наша информация, на професионалната организация CANVAS – професионална организация за образуване на митинги, манифестации и всеобщи вълнения.

Те са взели участие в редица международни митинги, като Арабската пролет, митингите в Тунис, в Египет, участваха и в така наречен „ Шарена гражданска война “ на другата съществена партия, която сега ръководи Северна Македония – СДТМ. Т.е. това са хора с опит, които са високоплатени. Засега нямаме информация дали те ще се включат в митингите, дали някой ще ги ангажира.

Но средствата да ги ангажира има единствено партия ДПМНЕ и нейният някогашен водач Никола Груевски, който има към 20-годишна присъда в Северна Македония, само че се укрива при Виктор Орбан в Унгария “, разяснява още Виктор Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР