Серина Уилямс отпадна с достойнство от Аустрелиън оупън, въпреки че

...
Серина Уилямс отпадна с достойнство от Аустрелиън оупън, въпреки че
Коментари Харесай

Серина си тръгна от Мелбърн без скандал

Серина Уилямс отпадна с достолепие от Аустрелиън оупън, макар че имаше мотив да се скара с рефера по време на четвъртфинала с Каролина Плишкова (Чехия). Американката загуби с 4:6, 6:4, 5:7, а в третия сет пропусна мачбол при 5:1 поради незаслужено отсъдено пристъпване на линията при сервис. За разлика от различен път обаче, в този момент носителката на 23 трофеи от Големия шлем одобри покорно решението. Кошмарите за нея продължиха с извърнат гален, което я принуди на доиграе мача на сакат крайник.
„ Не това беше казусът, просто Каролина игра най-хубавия тенис в кариерата си “, съобщи след мача Уилямс, която още веднъж отсрочи проектите да изравни върха на Маргарет Корт от 24 трофея.
Плишкова пък остава в борбата за №1 в ранглистата след шампионата наред със сънародничката си Петра Квитова и Наоми Осака (Япония).
„ В един миг към този момент се виждах в съблекалнята, бях съвсем обезверена, а малко по-късно към момента бях на корта – призна чехкинята. – Тогава си споделих, че ще виждам просто да печеля още един гейм. В тениса имаш потребност и от шанс. “
Чехкинята ще гони място на финала против Осака, която надигра с 6:4, 6:1 Елина Свитолина (Украйна).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР